Romelu Lukaku johdatti Belgian MM-kisoihin

© Kuva: Getty Images

Vakuuttavasti koko karsintojen ajan pelannut Belgia varmisti osallistumisensa ensi kesän MM-turnaukseen lyömällä Kroatian vieraskentällä maalein 2-1. Näin nouseva jalkapallomahti tekee Brasiliassa paluun MM-kisoihin 12 vuoden tauon jälkeen.

Belgian perjantai-illan sankari oli vasta 20-vuotias kärkimies Romelu Lukaku, joka vastasi joukkueensa molemmista maaleista karattuaan kahdesti Kroatian puolustajilta läpiajoon. Chelseasta kuukausi sitten lainasopimuksella Evertoniin siirtyneen Lukakun vire on muutenkin erinomainen, sillä viimeisessä kolmessa valioliigaottelussaan hän on osunut neljä kertaa tolppien väliin. Kroatian kavennusmaalin pyssytti Queen’s Park Rangersin Niko Kranjcar.

Belgiasta povataan yleisesti ensi kesän MM-kisojen mustaa hevosta. Joukkueen ikärakenne on mainio ja lahjakkaita pelaajia löytyy iso liuta kaikille pelipaikoille. Yhdeksästä karsintapelistään Belgia on voittanut kahdeksan ja Kroatiaa vastaan se pelasi kotikentällään tasan. Koko karsintojen aikana Belgian verkkoon on uponnut ainoastaan kolme takaiskumaalia.

Kaiken lisäksi “Punaisten paholaisten” Fifa-rankingsijoitus on noussut niin huimasti, että se sijoitetaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä MM-kisojen alkulohkojen arvonnan ykköskoriin. Tällä hetkellä se on maailman jalkapallorankingissa sijalla 6.

A-Lohkon kakkossijan varmistaneen Kroatian mahdollisuudet jatkokarsintapaikkaan ovat erittäin hyvät, mutta playoff-paikkansa takeeksi sen olisi hyvä kaataa Skotlanti vieraskentällä tiistai-iltana.