Sami Hyypiän valmentama Bayer Leverkusen on aloittanut kauden komeasti ja on vain pisteen päässä sarjakärki Bayern Münchenistä. Yksi joukkueen tähdistä on 25-vuotias laitahyökkääjä Sidney Sam, joka on tehtaillut kymmenessä ottelussa huimat seitsemän maalia ja alustanut lisäksi neljä osumaa.

Nyt näyttääkin siltä, että Leverkusenilla tulee olemaan täysi työ miehen pitämisessä riveissään. Samin nykyinen sopimus on voimassa kesään 2015 asti. Express.de-sivuston mukaan mies voi kuitenkin jättää Leverkusenin jo ensi kesänä, sillä sopimukseen on kirjattu nykytilanteen valossa naurettavan pieni 2,6 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Kosiskelijoita ei noin edullisen purkupykälän edessä ole helppo pitää loitolla.

Express mainitsee nimeltä kolme innokasta ostajaehdokasta. Schalken tarjous on jo kaksi kertaa tyrmätty, mutta seura ei aio luovuttaa. Liverpool haluaisi viedä miehen Brittein Saarille ja Wolfsburg on tarjonnut miehelle muhkeaa palkankorotusta. Sam ansaitsee Leverkusenissa tällä hetkellä ainoastaan 1,1 miljoonaa euroa vuodessa, ja “Sudet” ovat tarjonneet miehelle kolmen miljoonan euron vuosiansioita.

Bayer Leverkusen ei miehestä halua missään nimessä luopua, mutta todennäköisesti pian tarjottavaan jatkosopimukseen on pakko sisällyttää tuntuva palkankorotus. Muuten aidan takana oleva ruoho voi alkaa näyttää hyvinkin vihreältä.