Jalkapallomaailman katseet ovat käännetty maanantaina Sveitsin Zürichiin, missä jaetaan vuoden 2013 parhaalle pelaajalle FIFA:n Ballon d’Or eli Kultainen Pallo -palkinto. Se on arvostetuin henkilökohtainen pelaajille annettava pysti, koska valitsemiseen antavat äänensä maajoukkueluotsit ja -kapteenit sekä ryhmä arvostettuja toimittajia.

Laliiga.com-sivuston uutispäällikkö Jaakko Perttilä pohti Näkökulmassaan, että koko palkinnon muotoa pitäisi tulevaisuudessa muuttaa.

– Ballon d’Or tai Fifa Ballon d’Or on ennen tätä iltaa jaettu 57 kertaa. Edes jossain määrin puolustavaksi pelaajaksi laskettava jalkapalloilija on voittanut palkinnon yhdeksän kertaa. Loput 48 valintaa on kohdistunut hyökkääviin pelaajiin, Perttilä huomauttaa.

– Laitapakki ei ole koskaan voittanut palkintoa, maalivahtikin vain kerran – Lev Jashin vuonna 1963. Onko todella niin, että 50 vuoteen maailma ei ole tuottanut maalivahtia, jonka voitaisiin katsoa olevan maailman paras pelaaja? Vai onko sittenkin kyse arvoista?

Lue tästä koko Näkökulma siitä, kuinka nämä muiden pelipaikkojen aliarvostetut pelimiehet saisivat ansaitsemansa kunnian.