Huuhkajien keskikenttämies Riku Riski siirtyi juuri Norjassa sarjasta pudonneesta Hönefossista suurseuraan Rosenborgiin. Turkulaislähtöinen pelaaja on viihtynyt uudessa seurassaan mainiosti.

– Ensimmäinen kunnollinen treeniviikko on nyt takana ja sopeutuminen uuteen seuraan ja uuteen tyyliin tehdä asioita on tapahtunut todella nopeasti ja helposti. Oli mukava tulla joukkueeseen, josta kuitenkin tunsi jo suurimman osan aikaisempien kausien keskinäisistä peleistämme. Tunteminen helpottaa pelaajiin tutustumista ja sopeutumista, vaikka Norja tuttu paikka onkin, Riski kertoi OrsaSportin kotisivuilla.

Norjan moninkertainen mestari Rosenborg on Skandinaavitasolla suurseura ja se näkyy.

– Minut on otettu hyvin vastaan kentällä ja sen ulkopuolella. Seuran tyyli hoitaa uusien pelaajien asioita on tehnyt minuun ison vaikutuksen. Auto, asunto ja muut käytännön asiat hoidetaan kuntoon niin, että itse saa keskittyä pääasiassa vain pelaamiseen ja harjoitteluun.

– Aloitimme harjoituskauden tuttuun tapaan kuntotestillä ja ex-turkulainen veti itsensä kärkipäähän. Vedämme myös voimaa, mutta pääpaino on ollut pallotreeneissä. Trondheimiin rakennettiin samanlainen halli kuin Seinäjoella jo on, joten olosuhteet ovat huippuluokkaa.

Rosenborg on pelannut kolme viimeistä kautta ilman kirkkaimpia mitaleja ja halu nousta takaisin oman maansa eliittiin on kova. Seuran historia tuo paineita – seura voitti 13 peräkkäistä kotimaansa mestaruutta 1990-2000-luvuilla ja oli myös Mestarien liigan vakionimi pitkään.

– Norjassa moni kärkipään joukkue on kokenut paljon muutoksia viime kaudesta meitä lukuunottamatta, joten tänä vuonna kirkastetaan kaikki hopeat! On mahtavaa olla mukana nastassa jengissä ja ensimmäistä kertaa urani aikana sellaisessa seurassa, joka on ehdoton suosikki. Kohti mahtavaa kautta siis.