Saksan A-maajoukkueessa 19 maalia 52 ottelussa pyssyttänyt Kevin Kuranyi voi liittää ansioluetteloonsa uuden tittelin ”hengenpelastaja”. 31-vuotias hyökkääjästara pelasti nimittäin lomallaan naisen hukkumasta valtamereen.

Nykyään Moskovan Dynamoa edustava hyökkääjä vietti lomaansa tuttuun tapaan synnyinmaassaan Brasiliassa, kun hän rannalla makoillessaan huomasi pulaan joutuneen naisen heiluttavan kättään aaltojen lomassa.

Kuranyi ja hänen ystävänsä Bernhard Weber Ramos de Lacerda eivät aikailleet, vaan säntäsivät virran vietävänä olevan naisen avuksi. Yhdessä he onnistuivatkin hakemaan lopenuupuneen uimarin aallokosta rannalle.

– Toimimme täysin spontaanisti. Tuollaisessa tilanteessa ei jää miettimään, vaan auttaa. Olen iloinen, että kaikki päättyi hyvin, Kuranyi kommentoi Bild-lehdelle.

Ajoituksen mestari

Kuranyi edusti Saksaa vuosien 2004 ja 2008 EM-kisoissa. Parhaat vuotensa Schalkessa ja VfB Stuttgartissa pelannut tykki pitää nimissään myös yhtä Bundesliigan ennätystä, sillä kukaan muu pelaaja yhtenäisen Saksan aikana ei ole rikkonut kymmenen maalin rajaa kahdeksalla perättäisellä kaudella.

– Kevinille on tuttua jalkapallokentiltä seistä oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Mutta tässä tilanteessa se oli meille molemmille jotain aivan erityistä, toinen hengenpelastajasankari Weber muotoilee.