Gideon Baah: ”Olen hyvin onnellinen siirrosta”

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

HJK tiedotti maanantaina kovan luokan vahvistuksesta, kun Gideon Baah siirtyi helsinkiläisseuran riveihin. Ghanalainen näkee Veikkausliigan viime kauden mestariseuran hyvänä välietappina.

– Olen hyvin onnellinen siirrosta. Tämä on minulle askel oikeaan suuntaan. Haluan jatkaa kehittymistä pelaajana ja HJK tarjoaa siihen hyvän alustan. Tavoitteeni on mennä askel eteenpäin jalkapallourallani ja ponnistaa kohti Euroopan suuria sarjoja, toteaa Baah seuran verkkosivuilla.

Päävalmentaja Sixten Boström tuntee tarkkaan uusimman suojattinsa, joka tuli seuraan kolmen vuoden sopimuksella.

– Olemme nähneet vuoden ajan Gideonin pelaavan Veikkausliigassa ja tiedämme, että saamme hyvän, vahvan, nopean ja vasenjalkaisen joukkuepelaajan. Olemme nähneet, että hän on paitsi menestynyt Veikkausliigassa, myös tottunut suomalaiseen jalkapalloon ja elämään täällä.

– Nyt voimme lähteä suoraan töihin ja kehittymään puhtaasti urheilullisella puolella. Voitamme tässä paljon. Pelaaja on scoutattu hyvin ja tiedämme mitä saamme, totesi Boström.

Baah pelasi viime kaudella sekä vasemmalla laidalla että keskuspuolustuksessa. Tulevalle kaudelle tontti ei ole vielä täysin selvillä.

– Sen verran olen tässä matkassa ollut, etten sano nyt millä pelipaikalla hän tulee pelaamaan. Meillä on niin paljon pelejä, että hän tulee varmasti olemaan sekä laitapakki että joskus myös toppari. Vasenjalkaisuus tekee osittain sen, että hän tulee sijoittumaan kentän vasemmalle puolelle. Meidät vasurit yleensä sinne laitetaan, pohdiskeli ”Siku”.