18-vuotias Serge Gnabry on noussut tällä kaudella vakuuttavasti Arsenalin valioliigamiehistöön. Keskikenttäpelaajan uskotaan olevan todella suuressa roolissa Arsenalin lähitulevaisuudessa.

Nyt saksalainen Die Welt-lehti kertoo, että Gnabry on tehnyt valintansa tulevaisuuden maajoukkue-edustuksen suhteen.

– Koska olen pelannut jo Saksan juniorimaajoukkueissa, ei ole epäilystäkään siitä, ettenkö edustaisi myös jatkossa Saksaa. Toivottavasti yllän tulevaisuudessa myös A-maajoukkueeseen, Gnabry haaveilee.

– Toistaiseksi keskityn kuitenkin täysillä saamaan peliaikaa Arsenalissa. Jos en pelaa Arsenalissa, on vaikeaa haaveilla paikasta maajoukkueessakaan.

Norsunluurannikko saa nuolla näppejään

Gnabry on Norsunluurannikon entisen maajoukkuepelaajan Jean-Hermann Gnabryn ja saksalaisen äidin poika. Hän syntyi Stuttgartissa ja siirtyi vain 16-vuotiaana VfB Stuttgartista Arsenaliin mitättömällä 100 000 euron siirtosummalla.

– Ensimmäinen kontakti Arsenalista tuli, kun olin 15-vuotias. Koska siirto oli mahdollinen vasta 16-vuotiaana, sain hieman harkinta-aikaa. Peli Englannissa on fyysisempää ja mielestäni myös nopeampaa. Vaikka olenkin luonnostani kovaluinen, piti minun ensin oppia käyttämään kroppaani sen mukaan, Gnabry muistelee taannoista siirtoaan.

Nuoresta iästään huolimatta Gnabry on saanut jo pitkään luottamusta ja ylisanoja Arsenal-luotsi Arsene Wengeriltä. Wenger on jopa arvellut, että Gnabry voisi yltää jo tulevana kesänä Saksan MM-kisajoukkueeseen. Eikä Gnabryn nopea kehitys ole jäänyt huomaamatta Saksan päävalmentaja Joachim Löwiltäkään.

– Poika on todella hyvä ja hänellä on poikkeuksellisia kykyjä. Pidämme häntä silmällä, Löw kommentoi jo marraskuussa todistettuaan paikan päällä Gnabryn uran ensimmäistä Valioliiga-maalia ottelussa Swanseaa vastaan.