Bayern Münchenin 18-vuotias hyökkääjälupaus Julian Green on tehnyt päätöksen maajoukkue-edustuksensa suhteen. Vielä alle 19-vuotiaiden EM-karsinnoissa Saksan paidassa hyökännyt Green pelaa jatkossa USA:n tähtilipun alla.

– Olemme innoissamme siitä, että Julian on päättänyt liittyä USA:n maajoukkueohjelmaan. Hän on aivan poikkeuksellinen lahjakkuus. Halusimme, että hän tuntee olonsa kotoisaksi ja kuuntelee sydäntään päätöstään tehdessään, USA:n A-maajoukkueen päävalmentaja Jürgen Klinsmann kommentoi Los Angeles Timesille.

Julian Greenin isä on kotoisin Yhdysvalloista ja äiti Saksasta. Poika syntyi Floridassa, mutta muutti kaksivuotiaana vanhempiensa mukana Saksaan. Hän osallistui äskettäin USA:n A-maajoukkueen harjoitusleirille ja päätti anoa FIFA:lta kertaluontoista edustusoikeuden vaihtoa.

– Tietysti tämä oli iso päätös, jota mietin pitkään yhdessä perheeni kanssa. Juureni ovat syvällä USA:ssa ja olen ylpeä, että saan edustaa Yhdysvaltoja, pelaaja itse kommentoi.

Julian Green on paukutellut tällä kaudella maaleja Bayern Münchenin reservijoukkueen riveissä. Hänet on nähty usein myös ykkösjoukkueen vaihtopenkillä, mutta peliminuutteja Bundesliigassa ei ole tällä kaudella herunut. Mestarien liigan debyyttinsä Green teki marraskuussa ottelussa CSKA Moskovaa vastaan.