Bayern München on juuri nyt Euroopan ylivoimaisin joukkue omassa kansallisessa sarjassaan. Tappioton kausi, 20 pisteen kaula lähimpään haastajaan ja maaliero 72-11 ei jätä kylmäksi ketään.

Silti olisi syytä muistaa, että ylimielisyydellä ei ole voitettu kavereita koskaan. Bayern Münchenin urheilutoimen puheenjohtaja Matthias Sammer syytti torstaina muita Bundesliigan seuroja liian laiskasta harjoittelusta.

– Ehkä meillä on tällä hetkellä paitsi ylivoimaista laatua, myös ylivertainen mentaliteetti. Ehkä oikea viesti on: Harjoitellaanko jossain muualla joka päivä niin ankarasti, kuin huomista ei olisikaan?

– Jokapäiväinen harjoittelu ja jokapäiväinen palaveri on kehityksen tuote. Ja sitä muilla Saksan seuroilla ei ole, Sammer kehaisi omiaan Sport1:n haastattelussa.

”Ehkä Sammer antaa Pepille vinkkejä harjoituksissa”

Vastaanotto 46-vuotiaan Sammerin kommenteille ei ollut suopea. Miehen sanomisia kuvailtiin ”röyhkeiksi” ja ”äärimmäisen ylimielisiksi”. Kritiikkiä entinen maajoukkuepelaaja sai yli seurarajojen. Kuoroa johti Sammerin entisen seuran Borussia Dortmundin valmentaja Jürgen Klopp.

– Minusta elämässä on tärkeää, että tunnistaa oman onnensa. Jos minä olisin Matthias Sammer, kiittäisin joka aamu Bayernin harjoituskentälle astuessani Jumalaa siitä, että joku sai idean kutsua minut tiimiin, Klopp maalaili perjantaisessa lehdistötilaisuudessa RP-Online-sivuston mukaan.

– Sitä en tiedä, mitä tekemistä Sammerilla ylipäätään on harjoittelun kanssa. Ehkä hän antaa Pep Guardiolalle vinkkejä siitä, miltä hyvä harjoitus näyttää. Silloin tuollaisissa lausunnoissa on järkeä. Otamme tietenkin palautetta mielellämme vastaan. Tästä lähtien harjoittelemme kunnolla ja katsomme, miten se vaikuttaa, Klopp vastasi sarkastisesti ja jatkoi:
– En usko, että Bayern Münchenillä olisi pistettäkään vähempää, vaikkei Matthias Sammer olisikaan seurassa.

Dortmundin kuppausta luvassa jatkossakin

Yksin ei Dortmund-luotsin tarvinnut vastahyökkäykseen käydä, vaan mies sai tukea palautteelleen kautta liigan.

– On röyhkeää väittää, etteivät muut joukkueet harjoittelisi tarpeeksi. Ymmärrän Jürgen Kloppia täysin, Hannoverin manageri Dirk Dufner kommentoi Bild am Sonntagille.

– Jos meilläkin olisi mahdollisuus ostaa kahden vuoden aikana pelaajia 130 miljoonalla, olisimme mestareita myös ilman Matthias Sammerin neuvoja. Niin vaikeaa se ei ole, Mainzin manageri Christian Heidel puolestaan jatkoi.

Bayern Münchenin ja muun Bundesliigan välejä eivät ex-maajoukkuepelaaja Sammerin sanomiset varmasti parantaneet, mutta tuskin se Bayernia erityisemmin kiinnostaakaan. Joukkue repii tasaiseen tahtiin suurempaa kaulaa muihin ja heikentää häpeämättä pahimpia kilpailijoitaan. Sammer kumosikin perättömiksi huhut siitä, että Bayern-leirissä olisi päätetty olla hankkimatta pelaajia Dortmundista Mario Götzen ja Robert Lewandowskin hankintojen jälkeen.

– Sellaista päätöstä ei ole tehty. Mitään tabuja ei ole. Jos tällainen hankinta tekee Bayern Münchenille hyvää, pitää meidän tehdä niin myös tulevaisuudessa. Se on selkeä viesti, Sammer paljasti.