Kerroimme maanantaina Championship-seura Birmingham Cityn pääomistajan Carson Yeungin saaneen tuomion rahapesusta hongkongilaisessa tuomioistuimessa. 54-vuotias Yeung todettiin oikeudessa syylliseksi, mutta tuomionsa pituutta hän joutui odottelemaan vielä muutaman päivän.

Tänään selvisi, että Yeung lähetetään vankilaan kuuden vuoden tuomiolla. Rangaistus määrättiin seurauksena viidestä eri rahanpesutapauksesta, jotka tapahtuivat vuosina 2001-2007.

Yeung osti Birmingham Cityn vuonna 2009. Hän jätti seuran puheenjohtajuuden hieman ennen oikeusprosessin alkua, mutta on edelleen seuran pääomistaja.

Birminghamista on vakuutettu, ettei Yeungin tuomio vaikuta seuran toimintaan merkittävästi. Silti herää kysymys, kuinka Yeung onnistui läpäisemään Valioliigan testit ja tarkastukset seuraa ostaessaan.

Yeungin puolustusasianajaja kertoi Yeungin rakentaneen omaisuutensa kauneussalongeilla, lannoitteilla ja kiinteistökaupoilla. Hänen todettiin nousseen ”ryysyistä rikkauksiin ja palaavan nyt takaisin ryysyihin.”

– Nyt meidän pitää selvittää, mitä seuran kanssa tapahtuu. Huolia on ollut aina ja on vieläkin. Nyt meillä on kuitenkin enemmän tukijoita ja vankkumattomia kannattjia. Kannattajia, jotka huolehtivat siitä, minne matkamme jatkuu yhdessä, Dave Farrell Birminghamin seuran johtokunnasta kommentoi Sky Sportsille.