Kerroimme joulukuussa, että Saksan jalkapalloliitto rakennuttaa maan MM-kisajoukkueelle oman luksusmajoituskeskuksen Brasilian Santo Andréen. Nyt ”Die Mannschaft” on kuitenkin törmännyt odottamattomiin ongelmiin.

Santo André on vain 800 asukkaan pikkukylä, joten infrastruktuuri on sen mukainen. Niinpä Bildin valmentaja Joachim Löwin mukaan ”Jogi-Campiksi” ristimässä Campo Bahiassakaan eivät teleliikenneyhteydet toimi.

– Parin asian suhteen on noussut muutamia kysymysmerkkejä ilmaan. Tapasimme keskiviikkona Jacques Wagnerin, Bahian osavaltion kuvernöörin. Hänen sanansa painaa seudulla paljon. Jos jotain haluaa Bahiassa saavuttaa, ei hänen ohitseen käy tietä, Saksan joukkueen manageri Oliver Bierhoff kertoi Bildille.

Tällä hetkellä sen kummemmin joukkueen majapaikassa kuin muutaman kilometrin päässä olevalla harjoituskentällä ja mediakeskuksessakaan eivät toimi netti- eivätkä puhelinyhteydet. Tämä vaikeuttaa huomattavasti jalkapalloliiton kommunikaatiota ja viestintää ja tekee pelaajien yhteydenpidosta perheisiinsä käytännössä mahdotonta.

Kisojen alkuun on aikaa vain noin kaksi ja puoli kuukautta. Mikäli Campo Bahiaan aiotaan saada toivotut tietoliikenneyhteydet, alkaa mastojen pystytyksellä ja kaapelienvedolla tulla kiire.