Ranska-Italia- ja Portugali-Espanja-maaottelut luvassa Eurooppa-liigan puolivälierissä

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Mestarien liigan tavoin myös Eurooppa-liigassa on enää kahdeksan joukkuetta jäljellä ja jatkoparit puolivälieriin arvottiin perjantaina.

Hollantilainen AZ Alkmaar kohtaa Tottenhamin pudottaneen Benfican. AZ:n riveissä on kirjoilla Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetoppari Thomas Lam, joka on tällä kaudella esiintynyt vain yhdessä Eurooppa-liigan ottelussa eikä kertaakaan kotimaan pääsarjassa. AZ pudotti torstaina venäläisen Anzhin jatkosta yhteismaalein 1-0.

Ranskan 2000-luvun menestynein seura Lyon kohtaa Italian hallitsevan mestarin Juventuksen, joka raivaisi tieltään Fiorentinan edellisellä kierroksella yhteismaalein 2-1. Juven sankari oli tässä ottelussa vaparimaalin tehnyt Andrea Pirlo.

Chelsean kaksi kertaa Mestarien liigan lohkovaiheessa voittanut FC Basel iskee yhteen talousongelmissa viime vuodet olleen espanjalaisen Valencian kanssa. VAlencia pudotti jatkosta aiemmin Huuhkaja-toppari Tero Mäntylän edustaman Bulgarian mestariseuran Ludogoretsin 4-0-yhteislukemin.

Viimeisessä puolivälierässä kohtaavat portugalilainen FC Porto ja espanjalainen Sevilla, joka pudottia paikallisvastuksen Real Betisin jatkosta torstaina.

Eurooppa-liiga, puolivälierät:

AZ Alkmaar (HOL) – Benfica (POR)

Lyon (FRA) – Juventus (ITA)

Basel (SUI) – Valencia (ESP)

Porto (POR) – Sevilla (ESP)

Otteluparien ensimmäinen osa pelataa ensin mainitun kotikentällä.

 

 

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!