Huuhkajien keskikenttäpelaaja Tim Sparvilla on edessä jännät paikat. Saksan kakkosbundesliigan toisella sijalla oleva SpVgg Greuther Fürth kohtaa sunnuntaina vieraskentällä sarjakolmosen SC Paderbornin. Voitolla Fürth kasvattaisi eron lähimpään uhkaajaansa neljään pisteeseen ja ottaisi ison loikan kohti sarjanousua, kun kolme kierrosta on pelaamatta.

Saksalaisittain pienten seurojen kohtaamisessa on muutenkin sähköä ja panosta, mutta kitka kasvoi alkuviikosta, kun Greuther Fürth ilmoitti hankkineensa ensi kauden joukkueeseensa Paderborn-pelaaja Johannes Wurtzin.

Tällä kaudella Wurtz on pelannut Paderbornissa lainalla Werder Bremenistä. Paderbornin valmentaja ilmoitti jo hyvissä ajoin, ettei ota Wurtzia kokoonpanoonsa Fürthiä vastaan.

– Wurtzin sopimuksen julkaisuajankohta oli aika kummallinen. Emme kuitenkaan anna sen vaikuttaa meihin, vaan jatkamme normaalin päiväjärjestyksen mukaan, Paderbornin manageri Michael Born kommentoi siirtoa Der Spiegelissä.

Greuther Fürth vahvassa kevätvireessä

Greuther Fürth ei ole hävinnyt peliäkään viimeiseen kymmeneen otteluun. Sarjaan mahtuu neljä voittoa ja kuusi tasapeliä. Sen edellinen tappio on kevätkauden avauskierrokselta 8. helmikuuta Kaiserslauternia vastaan.

Tim Sparv on ollut joukkueensa avauskokoonpanossa viimeksi kuukausi sitten, mutta vaihdosta suomalainen on saanut melko mukavasti minuutteja. Myös Paderbonissa Sparv aloittaa vaihtopenkillä.

Greuther Fürth on pelannut Bundesliigassa ainoastaan yhden kauden, 2012-2013. Paderbornille nousu pääsarjaan olisi sen historian ensimmäinen. Kakkosbundesliigan kärjessä on selvällä erolla perinteikäs 1. FC Köln.