Markkasen Valioliiga-ennakko: Mestaruus katkolla, osa 2

© Kuva: Getty Images

Valioliigan mestaruuden ratkaisevasta ottelusta puhuttiin ja kirjoitettiin myös kaksi viikkoa sitten, kun Liverpool ja Manchester City kohtasivat.

Nyt tittelin kohtaloa ratkovat Liverpool ja Chelsea.

Tasapelikin voi riittää Poolille

Lähtökohdat viikonloppuun ovat jännittävät. Liverpoolilla ja Chelsealla on jäljellä kolme ottelua, ja niiden ero on viisi pistettä. Manchester City on pelannut ottelun vähemmän ollen liigakärki Liverpoolista kuuden pisteen päässä.

Jos Liverpool voittaa, karkaa se Chelsealta lopullisesti. Tasapelikin riittäisi Liverpoolille pitämään kaikki langat omissa käsissä, sillä voitoilla kahdesta viimeisestä liigapelistä (Crystal Palace ja Newcastle) se pysyisi Chelsean ja Cityn edellä.

Chelsealle voittokaan ei riittäisi yksinään liigamestaruuteen, sillä senkin jälkeen se tarvitsisi Liverpoolin lisäkompasteluja. Citylle Chelsean voitto sen sijaan avaisi tien titteliin, sillä sitten sillä olisi mahdollisuus päästä tasapisteisiin Liverpoolin kanssa. Maaliero on vielä Cityn puolella.

Chelsea pahasti siipirikkoinen

Mestareiden liigan välierien ensimmäinen osaottelun Atletico Madridia vastaan oli Chelsealle synkkä. Maaliton vierastasapeli oli sille hieno tulos, mutta loukkaantumisten muodossa maksettu hinta oli kova.

Maalivahti Petr Cechin on ilmoitettu olevan olkapäävamman takia koko loppukauden. Toppari ja kapteeni John Terryn uumoillaan myös pelanneen jo tämän kauden viimeisen pelinsä.

Näiden lisäksi keskikenttäpelaaja Ramires on saanut neljän ottelun pelikiellon telottuaan pelin ulkopuolella Sunderlandin Sebastian Larssonia.

Manageri Jose Mourinho ja apuvalmentaja Rui Fariakin ovat joutuneet FA:n syytteiden kohteeksi Sunderland-ottelun käytöksensä takia. Heillä on maanantaihin asti aikaa vastata syytöksiin, eli he saavat olla Anfieldilla penkillä.

Kaikki nämä poissaolot heikentävät kuitenkin Chelseaa paljon. Atleticoa vastaan nähdyn esityksen perusteella Chelsean voi otaksua lähtevät hyvinkin puolustusvoittoisella taktiikalla hurjana vellovan Anfield-yleisön eteen.

Tässäkin mielessä poissaolojen merkitys kasvaa entisestään.

Sturridge palaamassa – Tuulettaako?

Liverpoolin koko kauden hurjassa maalivireessä olleen Luis SuarezDaniel Sturridge –kaksikon viimeksi mainittu osapuoli oli viime viikonloppuna sivussa Norwichia vastaan takareisivamman takia.

Pelaajan omien kommenttien mukaan hän olisi pelikunnossa Chelseaa vastaan, mutta jättää manageri Brendan Rodgersin päätettäväksi sen, onko hän avauksessa.

Sturridgelle paluu pelaavaan kokoonpanoon olisi siinäkin mielessä tunteikas, että hän saattaisi olla ratkaisemassa titteliä Liverpoolille vanhaa seuraansa vastaan.

– Haluan kunnioittaa vanhaa seuraani, mutta jos tekisin voittomaalin viime minuuteilla, olisin aika hullussa tilanteessa, vai mitä, tuumi Sturridge Sky Sportsille siitä, tuulettaisiko hän mahdollista maaliaan omalla tavaramerkkituuletuksellaan.

Sturridgen mukanaolo tekisi Chelsean varamiehisen alakerran sunnuntaista entistä hikisemmän. Toki Philippe Coutinho ja Raheem Sterling ovat myös tarjonneet hienoa tulitukea Suarezille.

Manchester City kohtaa vieraissa Crystal Palacen sunnuntaina heti Liverpool-Chelsea –ottelun päätyttyä. Molempien pelien päättyminen vierasvoittoihin olisi yllätys.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.