VPS:n viime kausi oli lähestulkoon täysosuma. Vahvan kevään jälkeen moni odotti vaasalaisten romahtavan kärkitaistelusta, mutta niin vain raitapaidat sinnittelivät pronssimitaleille asti. Ainoastaan Honka jäi VPS:ltä viime kaudella kaatamatta.

Paluu mitalikantaan 15 vuoden tauon jälkeen takasi VPS:lle myös europelejä, joiden kotiottelunsa VPS pelaa evakossa Valkeakoskella.

Joukkueen menestyksen takana on kokeneen valmentajan Olli Huttusen tekemä maltillinen ja pitkäjänteinen työ. Huttunen on analyyttinen ja määrätietoinen käskyttäjä, joka ei sorru hosumiseen eikä hakeudu ehdoin tahdoin valokiilaan. ”Okan” tekemä työ sai tunnustusta, kun mies valittiin Veikkausliiga-kauden 2013 parhaaksi valmentajaksi.

VPS:n kausi alkoi menestyksellä Liigacupissa. Joukkue jätti pudotuspelivaiheessa MYPA:n ja IFK Mariehamnin täysin jalkoihinsa ja hävisi finaalissa paikallisvastus SJK:lle hyvän taistelun jälkeen 0-1.

Jokaiselle pelipaikalle tarjolla liigan eliittipelaajia

Monissa ennakoissa vaasalaisia pidetään jopa HJK:n ykköshaastajina. Pelaajarinki voisi silti olla leveämpikin, joten loukkaantumisiin ei ole juurikaan varaa.

Vaasalaisilta löytyy lähes jokaiselle kentän osa-alueelle Veikkausliigan ehdotonta kärkiosaamista, maajoukkuetasoisista Henri Sillanpäästä ja Sebastian Strandvallista alkaen. Ainoa todella merkittävä menetys oli joukkueen parhaan maalintekijän Tomi Ameobin lähtö Kanadaan, mutta ehjän harjoituskauden pelanneiden Steven Morrisseyn ja OPS:stä saapuneen Cornelius Stewartin uskotaan paikkaavan maalityhjiön.

VPS voittanee Pohjanmaan herruuden ja sinnittelee luultavasti mitalitaiston tuntumassa tälläkin kaudella. Avainasemassa on, kuinka joukkue selviää otteluruuhkasta europelien keskellä.