Synkät uutiset seuraavat toistaan – Bundesliigan dinosaurus pahoissa vaikeuksissa

© Kuva: Getty Images

50 vuotta, 234 päivää, 17 tuntia, 17 minuuttia ja 19 sekuntia. Tällainen lukema oli Bundesliiga-seura Hamburger SV:n kotisivujen laskurissa, kun tämän jutun kirjoittaminen alkoi. Ja kello raksuttaa edelleen.

HSV on ainoa joukkue, joka on ollut mukana Bundesliiga-historian kaikilla pelikausilla. Yhdeksän vuonna 1963 perustetun Bundesliigan 16 perustajajäsenestä on pelannut tälläkin kaudella Bundesliigassa, mutta HSV on ainoana välttynyt putoamiselta kausi toisensa jälkeen.

Nyt HSV:n putoaminen pääsarjasta on lähempänä kuin koskaan. Kaksi vuotta sitten HSV säilyi täpärästi pääsarjassa sijoituttuaan viidenneksitoista, mutta yli kuuden miljoonan tappiot tuolta kaudelta hankaloittivat seuran tilannetta entisestään. Tällä kaudella Hampurissa on hikoiltu enemmän kuin koskaan.

Kuluvan kauden alussa HSV:n kokonaisvelkamäärä on noussut jo n. 60 miljoonaan euroon. Valmentajaa seura on vaihtanut kauden aikana kahdesti, mutta raskaimmalta tuntuu silti kehno pelillinen menestys.

Haastava loppuohjelma ja avainmiesten loukkaantumiset huolenaiheina

Neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä HSV on sarjassa kolmanneksi viimeisenä, karsijan paikalla. Takana väijyvät Nürnberg ja Braunschweig mahtuvat kahden pisteen sisälle ja lähin edellämenijä Stuttgart on pisteen HSV:tä edellä. HSV:n neljä pistettä viimeisestä viidestä ottelusta eivät kieli varsinaisesta heräämisestä ja sen loppuohjelma on häntäpään joukkueista kaikkein haastavin.

HSV kohtaa päätöskierrosten aikana kotikentällään Mestarien liiga -paikasta kamppailevan Wolfsburgin ja Euroopan parhaan seurajoukkueen Bayern Münchenissä. Vieraskentällä se saalistaa pisteitä Eurooppa-liigaan mieliviltä Augsburgilta ja Mainzilta. Esimerkiksi hyvävireisen Braunschweigin ohjelma on huomattavasti kevyempi, sillä se kohtaa vielä kaksi vailla panosta pelailevaa joukkuetta – Hoffenheimin ja Hertha Berlinin.

Lisää jobinpostia HSV sai 22-vuotiaan kärkimiehen Pierre-Michel Lasoggan loukkaantumisesta. Lasogga on 12 maalillaan joukkueen paras maalintekijä, mutta Hamburger Abendblattin mukaan reisirevähdys pitää Lasoggan sivussa lopuista neljästä ottelusta. Saksan MM-kisajoukkueeseenkin ehdolla oleva Lasogga pelaa aikaisintaan mahdollisissa putoamiskarsintaotteluissa.

Lasoggan ohella HSV:n sairaslistalla ovat tällä hetkellä tärkeät Rafael van der Vaart (pohjevenähdys), Marcell Jansen (toipumassa nilkkaleikkauksesta) ja Maximilian Beister (polven ristisidevamma).


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.