VPS-kapteeni haluaa mukaan EM-karsintaryhmään: ”Olen treenannut huikealla motivaatiolla sitä varten”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseuran 27-vuotiaan kapteenin Sebastian Strandvallin hyvät otteet viime kaudella palkittiin talvella kahdella eri maajoukkuekutsulla. Strandvall pelasi puoliajan verran B-maaottelussa Meksikoa vastaan lokakuussa ja varsinainen A-maajoukkuedebyytti tapahtui tammikuussa Omanissa.

Kun makuun pääsee, niin miksi lopettaa? Niinpä Strandvall on asettanut kauden selkeäksi tavoitteekseen, että maajoukkuepelejä on saatava lisää.

– Varsinkin Omanin reissu, joka oli mun ensimmäinen A-maaottelu, antoi aivan älyttömän paljon motivaatiota. En uskonutkaan, että sitä voi näin paljon enemmän motivoitua jostakin asiasta. Koko talven olen treenannut aivan huikealla motivaatiolla, VPS:n tehopelaaja julistaa.

– Omanissa huomasin, että ”vitsi tää on siistiä”. Mun oli pakko laittaa tavoitteeksi, että pelaan karsintapeleissä Suomen paidassa tänä vuonna, tai näissä karsinnoissa.

Veikkausliigastakin hyvät saumat Huuhkajiin

Jo Veikkausliigan avauskierroksella maalinteossa onnistunut Strandvall kuitenkin painottaa, että oma etu tai omat tehot eivät mene joukkueen edun edelle. VPS:n hyvä menestys auttaa helposti myös henkilökohtaisten tavoitteiden täyttymisessä.

– Jos joukkue pelaa hyvin, niin se yleensä tarkoittaa, että mäkin pelaan hyvin. Jos pysyn terveenä, niin ehdottomasti haluan nousta vakituisesti siihen ryhmään.

Viime kaudella viisi maalia tehnyt ja yhdeksän alustanut Strandvall ei myönnä väitettä, että Veikkausliigasta olisi ulkomaita vaikeampaa päästä mukaan Huuhkaja-ryhmään.

– Mixu (Paatelainen) on sellainen päävalmentaja, joka katsoo tosi paljon myös Veikkausliiga-matseja. Tilanne on mun mielestä tällä hetkellä aika hyvä. Tuntuu ainakin siltä, että jos pelaa hyvin, niin kyllä mahdollisuuksia on mukaan, Strandvall uskoo.

Heikki Kuparinen, Helsinki


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?