VPS:n tehopelaaja odottaa innolla paikallispelejä: ”SJK:n pysyttävä pikkuveljenä”

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseuran kapteeni Sebastian Strandvall on iloinen SJK:n noususta jalkapallon Veikkausliigaan.

– On hienoa, että liigassa on kolme joukkueelta Pohjanmaalta. Toivottavasti se buumi, mikä Seinäjoella on, tarttuisi tämän kauden myötä myös Vaasaan entistäkin enemmän, 27-vuotias laitapelaaja toivoo.

Strandvall uskoo, että Pohjanmaan keskinäisiin välienselvittelyihin syntyy luonnostaan erityistä latausta. Pohjanmaan herruus on silti tarkoitus pitää visusti Vaasassa etenkin SJK:n viemän Liigacup-finaalin jälkeen.

– Varsinkin SJK näkee meidät kuin isoveljenä. Jos nyt ajatellaan Liigacupin finaalia esimerkiksi. Kyllähän se sellainen asema pitää säilyttää.

– Muutenkin, kun kaupungilla juttelee ihmisten kanssa, niin kyllä heille on tärkeätä, että voitetaan SJK ja Jaro. Se tuo pelaajillekin enemmän panosta ja energiaa, vaasalainen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

VPS palasi viime kaudella 15 vuoden jälkeen mitalikantaan ja tavoittelee mitalisijoja uudellakin kaudella.

– Mitalivuoden jälkeen olisi tyhmää tähdätä sen alle. Meillä on hyvä ja laadukas joukkue ja konkreettiset saumat teoriassa yltää niille sijoille, joten näillä perusteilla mitali on tavoite, Strandvall ilmoittaa.

Pallo löytänyt tiensä maaliin Liigacupissa

Maajoukkueeseenkin talvikauden aikana noussut Strandvall oli näkyvästi esillä viime kauden tehotilastoissa. Mies oli liigan syöttötilaston kolmonen ja laukoi kaikista pelaajista toiseksi eniten.

Maalimäärä viisi oli kenties lievä pettymys, mutta harjoituskauden aikana Strandvall on ollut ilmiliekeissä ja tehnyt useita komeita maaleja. Mitään henkilökohtaista tulostavoitetta mies ei itselleen silti aseta.

– Viime kaudella pelasin kaikki 33 peliä avauksessa ja tein viisi maalia. Nyt olen tehnyt Liigacupissa viisi maalia.

– Olen nuoresta asti tehnyt maaleja ja syöttöjä paljon. Pyrin aina olemaan mahdollisimman tehokas. En laita tänä vuonna itselleni mitään tavoitetta, mutta yritän syöttää hyviä syöttöjä ja saada maaleja aikaiseksi, VPS:n vastuunkantaja pyörittelee.

Heikki Kuparinen, Helsinki


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.