Yksi aikakausi Katalonian jättiläisissä tulee päätökseensä, kun 19 vuotta Barcelonan värejä kantaneen Carles Puyolin komea ura päättyy tähän kevääseen. Pitkäaikaisen Barca-kapteenin polvivaivat eivät ole hellittäneet ja niin miehen oli pakko ripustaa nappikset naulaan.

36-vuotias Puyol on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen tuhansiin Barcelonan kannattajiin, miljooniin jalkapallon ystäviin sekä isoon joukkoon nykyisiä ja entisiä pelikavereitaan. Niinpä seurakin valmisti miehelle tunteikkaan jäähyväisvideon ja julkisti sen tänään, Puyolin kunniaksi järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Video alkaa vuonna 1992 kuvatulla keskusteluohjelmalla, jossa nuori ”Tarzan” esitellään Barcelonan jalkapalloihmisille ”uutena Romariona”. Jo tuolloin 14-vuotiaan Puyolin tukka sai ansaitsemaansa huomiota.

Videon edetessä Puyolin vanha amatöörijoukkueen valmentaja Josep Gonzalvo kuvailee Puyolin valmentamista uransa suurimmaksi kunniaksi. Kiitoksensa ja jäähyväisensä jättävät myös mm. Louis van Gaal, Patrick Kluivert, Demetrio Albertini, Luis Enrique, Andrés Iniesta, Xavi, Pep Guardiola, Eric Abidal ja Gerard Pique.

Video päättyy siihen, kuinka moni hyvästinsä jättäneistä suutelee Puyolin kapteeninnauhaa.