Meksikon maajoukkueen päävalmentaja Miguel Herrera valitsi maalleen kokeneen pelaajaryhmän ensi kuussa alkaviin MM-kisoihin.

Erityisesti joukkueen puolustuskalust0 uhkuu kokemusta Francisco ”Maza” Rodríguezin, kolmet MM-kisat pelanneen Carlos Salcidon ja neljänsiin MM-kisoihinsa lähtevän entisen Barcelona-pelaajan Rafael Marquézin johdolla. Marquéz kantaa kisoissa myös kapteeninnauhaa

Hyökkäyspään tunnetuin nimi on Manchester Unitedin Javier ”Chicharito” Hernandez, mutta maaleja sopii odottaa erityisesti myös vuoden 2012 olympiafinaalin Meksikolle ratkaisseelta Oribe Peraltalta.

Meksikon joukkueeseen valittiin kaikkiaan seitsemän Euroopassa pelaavaa ammattilaista. Ainoastaan La Ligan Villarrealissa pelaava Javier Aquino jäi ryhmästä ulos. Real Sociedadin maalitykki Carlos Velaakin moni saattaisi ryhmään kaivata, mutta Vela on kieltäytynyt määrätietoisesti maajoukkueesta viime vuosina.

Meksikon matka MM-kisoihin oli tuskainen. Se kompuroi karsinnoissa pahemman kerran ja oli hiuskarvan varassa karsiutua koko turnauksesta. Meksikolla ehtikin olla peräti neljä päävalmentajaa karsintaprojektin aikana.

Kisamatka kuitenkin varmistui ja edessä ovat kuudennet perättäiset MM-kisat. Viidellä aiemmalla kerralla Meksiko on aina selvinnyt 16 parhaan maan joukkoon. Tällä kertaa Meksiko kohtaa alkulohkossaan Kamerunin, Kroatian ja isäntämaa Brasilian.

Meksikon MM-kisajoukkue:

Maalivahdit:
Guillermo Ochoa, Ajaccio (Ranska)
Jesús Corona, Cruz Azul
Alfredo Talavera, Toluca

Puolustajat:
Paul Aguilar, América
Rafael Márquez, León
Hector Moreno, Espanyol (Espanja)
Diego Reyes, Porto (Portugali)
Carlos Salcido, Tigres
Miguel Layún, América
Francisco Javier Rodríguez, América
Andrés Guardado, Bayer Leverkusen (Saksa)

Keskikenttäpelaajat:
Carlos Peña, León
Luis Montes, León
Isaac Brizuela, Toluca
Héctor Herrera, Porto (Portugali)
Juan Carlos Medina, América
Marco Fabián, Cruz Azul
José Juan Vázquez, León

Hyökkääjät:
Oribe Peralta, Santos
Giovani dos Santos, Villarreal (Espanja)
Javier Hernández, Manchester United (Englanti)
Alan Pulido, Tigres
Raúl Jiménez, América