Seinäjoen Jalkapallokerholla on maanantaina edessään kova iltapuhde. Sonera Stadionilla vastaan asettuu HJK. Erityisen mielenkiintoinen peli on Akseli Pelvakselle.

Pelvas siirtyi SJK:hon juuri HJK:sta. Nyt edessä on ensi kertaa paluu tuttuihin maisemiin.

– Varmaan siinä vähän tunteet myllertää. Kumminkin kymmenen vuotta tuli siinä organisaatiossa pelattua ja sieltä on jäänyt hyviä muistoja. VIisi mestaruutta ja pari Suomen Cupia. Saadaan varmasti sinne paljon katsojiakin ja hyvä tunnelma. On kiva mennä pelaamaan sinne, kommentoi Pelvas tuntemuksiaan seuran verkkosivuilla.

Pelvas tuskin pahemmin tuulettaa, jos maali syntyy Töölössä. Vai?

– Kyllä tässä semmoinen volttikombo on mietittynä, Pelvas naurahtaa.

– Ei sentään, ehkä nyt keskitytään kuitenkin siihen että saadaan se maali ensin tehtyä ja oma peli kulkemaan. Mietitään niitä tuuletuksia vasta sitten. Eli sen näkee vasta sitten mitä tuleman pitää, Pelvas päättää.

”Loistavaa lähteä sinne”

SJK:n valmennuksessa otetaan haaste positiivisin mielin vastaan.

– On kiva päästä pelaamaan matsia missä meitä vastaan ei lähdetä puolustamaan, toteaa SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran verkkosivuilla.

Valakari on pannut merkille helsinkiläisten kovuuden.

– HJK on tietenkin ollut aika dominoiva Suomessa viime vuosina. Ollut muutenkin hyvässä vireessä nyt ja tehnyt paljon maaleja. Loistavaa lähteä sinne. Se on taas niitä pelejä, että voimme lähteä sinne katse ja rinta ylhäällä.

– Jos me pelaamme meidän omaa peliämme ja luotamme peliimme, siitä tulee varmasti hieno tapahtuma. Kaksi hyvää futisjengiä hienolla Sonera Stadionilla, jatkaa Valakari.

SJK:lta sivussa varmuudella on ainoastaan kapteeni Pavle Milosavljevic. Sairastumisen takia sivussa perjantaina olleen Justin Moosen sekä Juho Lähteen pelikunto selviää vasta lähemäpänä ottelua.

Veikkausliigan pelit 26.5.

HJK – SJK
IFK Mariehamn – FC Lahti
MYPA – FC Inter
RoPS – Jaro
TPS – KuPS
VPS – FC Honka