Brasilia julkisti keskiviikkona MM-kisajoukkueensa ensimmäisenä turnauksen mestarikandidaattina. Kuten hyvin tiedetään, on MM-historian menestyksekkäimmällä futismaalla mistä valita ja futishullu kansa spekuloi valintoja ja valitsematta jättämisiä vielä pitkään.

Analyyseissä ja huhupuheissa oltiin varsin hyvin perillä päävalmentaja Luiz Felipe Scolarin aivoituksista, joten suurta sokkia ei Selecaon lehdistötilaisuudessa koettu. Silti erityisesti Twitterin tilastopalveluista on löydetty monta hyvää perustetta joidenkin nyt poisjätettyjen pelaajien valitsemiselle.

Moni jalkapallon ystävä olisi mieluusti nähnyt vahvaa kevätkautta pelanneen AC Milanin Kakán Brasilian joukkueessa. Kokeneen Kakán luovuudelle Scolarille ei kuitenkaan nähnyt käyttöä.

Myös PSG:n 21-vuotiasta taituria Lucas Mouraa moni jää kaipaamaan. Tilastot paljastavat Mouran olevan Ranskan liigan tehokkain harhauttelija ja lisäksi huippuliigojen toiseksi ahkerin brasilialainen maalinsyöttäjä. Edellä on vain Hoffenheimin Roberto Firmino, jonka kisapaikalla ei edes spekuloitu. Luovuutta olisi tuonut myös Liverpool-nuorukainen Philippe Coutinho.

 

 

 

Brasilian puolustuksestakin jäi kovia nimiä ulos. Mestarien liigan finaaliin edenneen Atlético Madridin takalinjat ovat olleet vahvasti brasilialaisessa komennossa. Filipe Luis ja Miranda eivät kuitenkaan Scolarin suunnitelmiin kuulu.

 

 

Jalkapalloromantikkoja kirvelee ehkä kaikkein eniten aina hyväntuulisen Ronaldinhon poisjäänti. 34-vuotias Ronaldinho pääsi vielä huhtikuussa kokeilemaan Scolarin miehistössä, mutta lopulliseen miehistöön ei kutsua kuulunut.

 

 

Brasilian joukkueen pelaajista vain kuusi on esiintynyt aiemmin MM-tasolla. Silti joukkue on yli 28 vuoden keski-iällään varmasti yksi kisojen iäkkäimmistä. Lukemat puhuvatkin puolestaan: Brasilian MM-ryhmään murtautuu vain harva nuorella iällä.

Joka tapauksessa Luiz Felipe Scolarin ryhmässä on mukana vain yksi mies Brasilian edellisestä mestariryhmästä vuoden 2002 kisoista – hän itse.