Costa Rican maalivahti Keylor Navasilla oli käytössään olennaista tietoa MM-kisojen neljännesvälierän pilkkukisassa Kreikkaa vastaan. Kreikan epäonnistuja Theofanis Gekas on nimittäin Navasin entinen joukkuetoveri.

Kreikka ja Costa Rica etenivät dramaattisten vaiheiden jälkeen pilkkukisaan 1-1-tuloksella. Jokainen laukojista onnistui vuorotellen, kunnes vuorossa oli Kreikan neljäs laukoja tasoittavalla vuorolla. Vetämään saapui Gekas.

– Pelasimme yhdessä Levantessa ja muistin, mitä hän teki yleensä treeneissä. Olin luottavainen, ettei hän muuta tapaansa vetää pilkkuja. Lopulta onnistuin pitämaan pallon pois maalista, Navas kertoi FIFA.comille.

Navasin torjunnan jälkeen Michale Umana pääsi laukomaan Costa Rican puolivälierään.

”Halusimme tehdä historiaa”

Costa Rica kamppaili ottelun lopun ja jatkoajan yhden miehen vajaalla. Kreikalla oli useampi paikka ratkaista peli, mutta Costa Rica oli sinnikäs. Ennen pilkkukisaa joukkueella oli tunnelmallinen hetki.

– Kokoonnuimme keskelle kenttää ja juttelimme. Viesti oli, että olemme työskennelleet niin kovaa päästäksemme näin pitkälle. Pelasimme sydämämme pohjista maamme puolesta. Halusimme aina tehdä historiaa ja sen pystyi näkemään, Navas tunnelmoi.

Ja sitten tulikin jo Navasin tähtihetki.

– Fantastinen fiilis. Luojan kiitos, että onnistuin pysäyttämään sen (rangaistuspotkun).

– Joukkuekaverini ansaitsevat myös ylistyksen, kun he laittoivat kaikki pilkut. Sain siitä itseluottamusta ja se ehdottomasti auttoi minua, Navas kiitteli.