Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande: ”MM-kisaisäntä voidaan todisteiden valossa valita uudelleen”

© Kuva: Getty Images

Qatarille myönnettyjen vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen valintaprosessin väitetty lahjusjupakka tulee olemaan hyvin suuresti esillä ensi viikolla Brasilian Sao Paolossa pidettävässä kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n kongressissa.

Kisaorganisaatioon kuulumattoman ja Aasian jalkapalloliiton ex-puheenjohtajan Mohamed Bin Hammammin on väitetty käyttäneen useita miljoonia euroja lahjontaan saadakseen kisat Qatariin.

– Uskon, että asiaan saadaan selkeä vastaus ja tutkinta. Samoin, jos selvitykset johtavat siihen, että johtopäätöksiä pitää vetää, niin sekin tullaan tekemään, ennakoi Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande SuomiFutis-sivustolle.

Johtopäätöksillä Casagrande tarkoittaisi nimenomaan uuden kisaisännän valintaa.

– Uskon, että näin tulisi tapahtumaan. FIFA:n hallitushan tämän sitten päättäisi. Kuten on vihjattu monen toimesta, mm. meidän puheenjohtajamme, joka on hyvin kartalla asioista, niin se olisi siinä tapauksessa aika selvää, Casagrande sanoo.

Casagranden mietteitä laajemmin jalkapallon globaaleista ongelmakohdista sekä myös Huuhkajien tulevista EM-karsinnoista myöhemmin SuomiFutis-sivustolla toimittaja Panu Markkasen erikoishaastattelussa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.