Hollanti ei onnistunut tekemään maalia 120 minuutin aikana. Lopulta ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukisasta – ja sinne valmentaja Louis van Gaal oli varannut yllätyksen.

Hollanti haki ahnaasti ratkaisua MM-puolivälierässä Costa Ricaa vastaan. Maalivahti Keylor Navas ei tästä välittänyt. Vahti torjui ensiksi kaikki yritykset varsinaisella peliajalla ja oli jatkoajalla yhtä murskaavan hyvä. Tolppien väli oli kuin noiduttu. Ja niinpä 120 minuutin jälkeen taululla oli edelleen 0-0.

Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Sneijder ja jatkoajalle sisään vaihdettu Klaas-Jan Huntelaar hakivat kukin ottelussa kiivaasti ratkaisua. Tolppaa, ylärimaa ja huikeita läheltä piti -tilanteita. Navas venyi kaikkiin yrityksiin – ja jos venytys ei riittänyt, tolpat hoitivat loput.

Costa Rican puolustus on rautaa – siitä kertoo vain yksi päästetty pelitilannemaali MM-turnauksessa. Ja joukkue pelasi sentään alkulohkossa kolmen entisen MM-voittajan kanssa.

Van Gaalilta kova veto

Hollanti vaihtoi jatkoajan lopussa Jasper Cillessenin pois tolppien välistä ja laittoi tilalle Tim Krulin. Louis van Gaal voi kiittää itseään loistavasta valinnasta, sillä mies oli todella paikallaan rangaistuspotkukisassa torjuen kaksi Costa Rican vedoista.

Van Gaal oli selvästi säästellyt tuota vaihtoa jatkoajan loppuun. Kun vielä laukojat onnistuivat täydellisesti, jatkaa Hollanti välieriin.