MM-kisoissa shokeeraavasti alkulohkoon jäänyt ja vasta viime viikolla Ranskalle ystävyyspelin hävinnyt Espanja oli ottanut EM-karsintojen alla itseään niskasta kiinni ja eteni selvään 5-1-kotivoittoon Makedoniasta maanantaina.

Espanjan maalitilin avasi Sergio Ramos rankkarista ja avausjaksolla vielä Paco Alcacer, 21, sekä Sergio Busquets onnistuivat. Välissä Makedonian ainoa osuma syntyi rankkarista 28. minuutilla, jolloin tilanne oli 1-2.

Toisella jaksolla avausmaaliin johtaneen rankkarin hankkinut David Silva iski jo Espanjan neljännen 50. minuutilla ja viime hetkillä Pedo Rodriguez teki päätöslukemat.

Uudet nimet saivat kiitoksia

Espanjan päävalmentajana jatkava Vicente del Bosque oli helpottunut. Joukkue oli jonkin verran uusiutunut kisoista ja uudet vastuunkantajat miellyttivät päävalmentajaa.

– Aloitimme karsinnan kolmella tärkeällä pisteellä. Yhteispelimme toimi ja meillä oli (aiempaa) enemmän syvyyttä. Meiltä nousi useampi mies ylöspäin. He puolustivat viidellä, joten meidän täytyi avata peliä, del Bosqueta siteerattiin UEFA.com:ssa.

– Olemme integroineet Paco Alcacerin hyvin tähän ryhmään. Hän on pelannut kaksi peliä nyt, liikkui hyvin ja teki maalin. Seuraamme hänen kehitystään Valenciassa mielenkiinnolla.

Barcelona-lupaukselle debyytti

Myös alkukaudella Espanjassa säväyttänyt Barcelonan 19-vuotias superlupaus Munir El-Haddadi pääsi kentälle. Ottelu oli hänen debyyttinsä.

– Oli ilo antaa hänelle debyytti aikuisten maajoukkueessa 19-vuotiaana. Katsotaan kuinka hän kehittyy seuratasolla. Hän on nopea hyökkääjä, joka on tehnyt paljon maaleja ja häntä on erittäin vaikea merkata.

El-Haddadi nousi ryhmään alle 21-vuotiaiden joukkueesta, kun Diego Costa joutui jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi viikonloppuna.

C-lohkon muissa peleissä Luxemburg pakotti Valko-Venäjän 1-1-tasapeliin ja Slovakia voitti Ukrainan vieraissa 1-0-lukemin.