HJK palaa tauolta – ”Valmentajalle vähän kysymysmerkki”

© Kuva: Ilari Isotalo

Veikkausliigaa pelataan perjantaina yhden ottelun verran. HJK esiintyy syyskuussa ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä, kun joukkue kohtaa Kuopion Palloseuran.

HJK on päässyt lepäämään viime aikoina, ja ryhmä lisäksi vielä vahvistui siirtoikkunassa neljällä pelaajalla. Kolme uutta vahvistusta nähtäneen perjantaina jo kokoonpanossa.

– Uudet pelaajat tietysti tuovat lisämausteen ja tekevät KuPS-ottelusta entistä mielenkiintoisemman. Saamme kolme neljästä uudesta miehestä mukaan kokoonpanoon, Aristide Bancé on vielä Burkina Fason maajoukkueen mukana. He tuovat hyvän lisän. Uskon, että olemme valmiita kamppailuun, vaikka koko joukkueen pelivireen suhteen onkin vielä kysymyksiä, helsinkiläisten päävalmentaja Mika Lehkosuo ennakoi seuran verkkosivuilla.

Lehkosuo nostaa ottelun alla tauon tuomia uhkakuvia esiin:

– Aina tälläisen tauon jälkeen valmentajalle on vähän kysymysmerkki minkälaisessa vireessä joukkue on, kun peli vihelletään käyntiin. Pelirytmi voi olla vähän kadoksissa ja tasapainoilemme löytääksemme oikean suhteen lepoa ja rasitusta.

– Aika paljon meillä oli vaivaisia ja flunssaisia miehiä, kaikki tosin ovat nyt pitkälti tervehtyneet. Kyllä se kova peliruuhka näkyy. Kun pelaajien stressi laukesi edellisen pelin jälkeen, muutama sairastui heti flunssaan. Sen ja rasitusvammojen vuoksi viime viikko meni monelta lähinnä toipuessa. Ne on nyt kaikki hoidettu pois ja joukkue näyttää treeneissä energiseltä, summasi Lehkosuo.

Perjantain kamppailu on sekä Klubin että KuPSin legendoihin luettavan, huhtikuussa menehtyneen Aulis Rytkösen muisto-ottelu. Ottelun kahdenneksella minuutilla Rytköstä muistetaan minuutin mittaisilla suosionosoituksilla. Illan lipputulot siirtyvät lyhentämättöminä tällä viikolla julkistettuun Aulis Rytkönen -rahastoon.

Ottelu alkaa Sonera Stadiumilla klo 18.30.