Menestykkäästi ManU:n kapteenina toiminut Roy Keane on kertonut elämäkerrassaan ottaneensa rajusti yhteen toisen seuralegendan Peter Schmeichelin kanssa aikoinaan.

Keanen, joka toimii nykyään Aston Villan apulaismanagerina, mukaan tanskalaisvahti sai silmänsä mustaksi tappelussa Hong Kongissa kesällä vuonna 1998 seuran harjoituskiertueen yhteydessä.

– Hän kertoi minulle: ”Olen saanut sinusta tarpeekseni. On aika pistää asiat järjestykseen”. Sanoin: ”Selvä”, ja sitten tappelimme, Keane kertoo The Second Half –kirjassaan Daily Mirrorin mukaan. Schmeichel menestyi myös maajoukkueessa, kun Tanska juhli EM-kultaa vuonna 1992.

– Se tuntui 10 minuutilta ja aiheutti paljon melua – Peter on iso kaveri. Hän oli tarttunut minuun, jolloin puskin häntä.

Manageri Sir Alex Ferguson ei ollut tyytyväinen, koska tappelulla oli herätetty matkalla mukana ollut ex-huippu Sir Bobby Charlton.

– Sir Alex sanoi, että olimme häpeäksi seuralle ja olimme herättänet Bobby Charltonin, joka oli tullut katsomaan mistä on kyse. Peter otti tappelusta vastuun, mikä oli hyvä asia. Kunnioitan häntä siitä.

Miehet pelasivat yhdessä ManU:ssa kuusi vuotta ja olivat voittamassa mm. kuuluisaa triplaa yhdessä keväällä 1999.