Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti on antanut ärtyneitä kommentteja kohdistettuna FIFA:n puheenjohtajalle Sepp Blatterille.

Sveitsiläispamppu kommentoi maanantaina vihjailevasti, että Saksan MM-kultavahti Manuel Neuer olisi pitänyt valita MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi Lionel Messin sijaan. Tämä on katsottu FIFA-pomon tueksi sille, että saksalainen valittaisiin ”edes” vuoden pelaajaksi eli FIFA Ballon d’Or -palkinnon saajaksi.

Ykkössuosikkina palkinnon saajaksi pidetään Ancelottin suojattia Cristiano Ronaldoa, joka voitti palkinnon viime talvenakin. Ancelotti ei ollut hyvillään Blatterin sanomisista.

– Hänen tekemisensä pääsevät aina yllättämään, mutta minkä minä sille voin. On mahdotonta vaientaa FIFA:n puheenjohtajaa. Tämä on aihe, josta aina puhutaan, ESPN siteerasi italialaisluotsia.

– Tämä on Cristianon vuosi. Hän tekee maaleja ja voittaa tärkeitä palkintoja. Ei ole epäilystäkään siitä, ettei hän voittaisi palkintoa. Joten Blatterin sanoissa ei ole paljoakaan järkeä.

Ronaldo oli yksi nimi FIFA:n julkaisemassa alustavassa 23 pelaajan ehdokaslistassa, jonka perusteella maajoukkuevalmentajat ja kapteenit äänestävät vuoden pelaajaa. (uutinen).

Ancelotti itse on puolestaan yksi ehdokas vuoden valmentajaksi. (uutinen).