HJK venyi todella suureen yllätykseen Eurooppa-liigassa. Kotikentällä Töölössä kaatui Serie A -seura Torino maalein 2-1.

HJK oli hävinnyt joukkueiden edellisen kohtaamisen 2-0 kaksi viikkoa sitten Italiassa, eikä paljoa enempää odotettu ennakkoon tästä pelistä. HJK kuitenkin tarjosi reilulle 6 000 katsojalle loistavan näytöksen.

HJK:n molemmat maalit syntyivät erikoistianteista. Ensimmäisen ampui tunnin kohdalla Gideon Baah lähes puolimakuulta kulmapotkun jälkeisestä maalinedusruuhkasta. HJK oli toisella jaksolla aktiivisempi osapuoli, joten osuma oli vähintäänkin ansaittu.

Ja kotiyleisö sai vielä lisää herkkua. 84. minuutilla HJK antoi kierteisen vapaapotkun maalille, Erfan Zeneli jatkoi pallon maalin eteen ja toinen toppari Valtteri Moren ohjasi pallon verkkoon.

Torino tarjosi ottelussa vielä huiman lopun. Fabio Quagliarella pääsi iskemään vapaapotkun jälkitilanteesta 90. minuutilla. Kun vielä Moren loukkaantui, sai Torino painaa lisäajan kolme minuuttia miesylivoimalla. Rynnistys ja paine olikin melkoinen, mutta tuhannen taalan paikkaan vierailijat eivät enää päässeet.

HJK avasi näin pistetilinsä neljännessä ottelussa Eurooppa-liigassa. Voiton myötä HJK nousi taistelemaan jatkopaikasta B-lohkosta. HJK on lohkossa viimeisenä, mutta FC Kööpenhamina on vain pisteen päässä kolmantena ja Torino on toisena neljä pistettä edellä. Club Brügge on kärjessä kahdeksalla pisteellä.