Mika Nurmela uskoo Suomen menestysmahdollisuuksiin Unkarissa

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Ansiokkaan uran Suomen jalkapallomaajoukkueessa luonut Mika Nurmela pitää Suomen ja Unkarin pelaajamateriaaleja tasaväkisinä.

Suomi kohtaa Unkarin perjantai-iltana Budapestissa. Maajoukkuelegenda Mika Nurmela, 42, ei koskaan kohdannut Unkaria maajoukkueuransa aikana, mutta tiedostaa silti joukkueen olevan tasaväkinen Mixu Paatelaisen luotsaaman Huuhkaja-ryhmän kanssa.

– Lähtökohtaisestihan Unkari on aika saman tasoinen joukkue kuin Suomi. Suomella on varmasti jonkinnäköisiä paineita, kun edellisistä kahdesta ottelusta ei tullut yhtä pistettä enempää. Odotan tasaista peliä, Nurmela kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Suomi on pelannut EM-karsintojen F-lohkossa kolme ottelua, joista tuloksena on yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi häviö. Edelliset kotiottelut Kreikkaa (1-1) ja Romaniaa (0-2 tappio) vastaan olivat pettymys, jonka takia ”Nure” toivookin suomalaisten laittavan kaiken likoon jatkopaikan kannalta elintärkeässä kamppailussa.

– Nyt odotan, että pelisuoritus olisi sellainen, että pystyisimme ainakin haastamaan Unkarin. Mielestäni tällaisissa ei ole suurta eroa siinä, onko kyseessä koti -vai vierasottelu. Pojat ovat varmasti hyvin valmistautuneita, joten sillä ei ole niin paljon väliä.

Suomen kokoonpanossa nähdään illalla ainakin kaksi muutosta. Lukas Hradecky korvaa Niki Mäenpään maalilla, ja joukkueen keskikentältä tuttu Alexander Ring on sivussa Romania-ottelussa saamansa pelikiellon vuoksi.

– Mielenkiinnolla odottaa, että tuleeko muitakin muutoksia kokoonpanoon, Nurmela sanoo.

Erikoistilanteet ongelmana

Suomen ongelmaksi ennen Unkari-ottelua on nostettu monesta suunnasta erikoistilannepelaaminen. Romania onnistui rokottamaan sinivalkoraidallisia viime EM-karsintaottelussa kulmapotkusta, ja samalla osa-alue on noussut esiin huolestuneessa valossa.

Erikoistilannepelaaminen huolettaa kovasti myös Nurmelaa.

– Kyllä olen ehdottomasti samaa mieltä siinä, että ongelmana ovat erikoistilanteet. Ne ovat sellainen osa-alue, jolla voidaan ratkaista pelejä – varsinkin, kun ollaan tasaväkisiä. Jos joukkueesta puuttuu sellainen spesialisti, niin sitten puuttuu. Mutta pitäisi ainakin huolehtia, että puolustuspään erikoistilanteet hoidettaisiin, Nurmela tokaisee.

Kaikesta huolimatta Nurmela uskoo Suomen voittomahdollisuuksiin, vaikka hän povaakin tasaista ottelua. Hän ei ennusta maalikarkeloita, mutta muistuttaa, että paikkoja verkon heiluttamiseen tulee varmasti.

– En ole nähnyt sellaista jalkapallopeliä, missä kummallakaan joukkueella ei olisi maalintekotilanteita. Niissä pitää vain onnistua. Sellainen kylmänviileä suorittaminen ja tämmöisissä asioissa onnistuminen on se juttu, Nurmela tietää.

Aktiiviuransa tähän kauteen päättänyt Nurmela pelasi Suomen paidassa 71 A-maaottelua ja teki niissä yhteensä neljä maalia. Hän viihtyi niin laiturin, keskikenttämiehen kuin laitapuolustajankin tonteilla.

Nurmela päätti pitkän pelaajauransa AC Oulun riveissä. Hän on pelannut urallaan muun muassa BVO Emmenin, SC Heerenveenin ja FC Kaiserslauternin paidassa.

Nurmela nimettiin Suomen Palloliiton Gladiaattoreiden joukkoon EM-karsintaottelussa Kreikkaa vastaan Helsingin Olympiastadionilla 11. lokakuuta.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!