Norjassa päätöskierros sunnuntaina – Sakari Mattila haluaa päättää kauden voittoon

© Kuva: Kai Lintinen

Norjan pääsarjassa pelataan sunnuntaina kauden päätöskierros.

Norjan liigassa on tällä kaudella pelannut kuusi suomalaispelaajaa: Joona Toivio, Jarkko Hurme, Riku Riski, Sakari Mattila, Ville Jalasto ja Hannu Patronen.

Mattilan Aalesund aloitti kautensa heikosti, mutta on noussut pikku hiljaa häntäpäästä keskikastiin. Nyt Aalesund on voittanut kolme edellistä peliään ja voi nousta sunnuntain voitolla vielä sarjataulukossa kuudenneksi.

– Kuudes sija olisi toiveissa. Nyt eroa on siihen yksi piste, viisi maalia tällä kaudella tehnyt Mattila toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Aalesund kohtaa sunnuntaina sarjajumbo Sandnes Ulfin, jonka putoaminen on jo varmistunut.

– Nyt pitää vaan hoitaa oma homma mahdollisimman hyvin ja sitten toivoa pientä apua muilta, Mattila sanoo.

Mattila on ollut yksi Aalesundin parhaita pelaajia tällä kaudella. Vastuuta on tullut paljon ja peliesitykset ovat olleet tasaisen hyviä koko ajan.

– Kausi olisi kiva päättää voittoon. Heikon alkukauden jälkeen tuo kuudes sija olisi meille hyvä, Huuhkajien Unkari-peliin valittu Mattila kertoo.

Toivion Molde varmisti jo hyvissä ajoin itselleen Norjan mestaruuden. Kakkossijasta puolestaan käydään mielenkiintoinen ”suomalaistaistelu”, sillä ennen päätöskierrosta Hurmeen Odd on pisteen edellä Riskin Rosenborgia.

Sunnuntai on tärkeä päivä myös Patrosen Sogndalille. Joukkue on kaksi pistettä putoamisviivan alapuolella, joten sillä on edessä pakkovoitto Jalaston Stabækista, joka on turvallisesti keskikastissa.

Ensi kaudeksi pääsarjaan palaa puolestaan Miika Koppisen Tromsø, joka varmisti nousun sijoittumalla toiseksi maan kakkostasolla.


FC Inter vs KuPS – näin lunastat 50€ ilmaisvedon

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta  ja lyö vähintään 1€ veto tämän ottelun voittajasta.
  3. Jos veikkaat ottelun voittajan oikein, saat 50€ ilmaisvedon.