Rajamäki nosti KuPS:n pohjalta keskikastiin: ”Kurssin kääntäminen oli se juttu”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Ensimmäistä kautta Kuopion Palloseuran päävalmentajana toiminut Marko Rajamäki oli kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueensa kauteen.

Rajamäki korvasi edeltäjänsä Esa Pekosen toukokuun alkupuolella. Ennen valmentajanvaihdosta KuPS oli hävinnyt Pekosen alaisuudessa kaikki huhtikuun neljä liigaotteluaan, kuten myös Suomen Cupin ottelun FC Interiä vastaan.

Rajamäen astuttua kapellimestarin paikalle KuPS:n kurssi kääntyi räjähdysmäisesti. Se keräsi kymmenestä seuraavasta ottelusta yhteensä 21 pistettä, häviten vain kahdesti.

– Isot ajatukset ekassa pressitilaisuudessa olivat, että ykkösjoukkueen osalta kurssin kääntäminen oli se juttu, ja se onnistui. Pidemmällä jänteellä se oli uusien ajatuksien tuominen juniorivalmennukseen. Siinä mielessä onnistui, mutta ensi vuonna pitää parantaa, Rajamäki sanoo SuomiFutis-sivustolle.

KuPS sijoittui päättyneen kauden Veikkausliigassa seitsemänneksi. Vaikka Rajamäen ensisijainen tavoite olikin hilata joukkue ylöspäin vaikean alkukauden jälkeen, mielessä oli myös muuta: hän halusi saada ajettua oman pelifilosofiansa sisään joukkueeseen.

– Pelillisesti menimme eteenpäin koko ajan. Siinä oli paljon uusia asioita. Pelaajien selkeä palaute oli, että tuli paljon uutta asiaa, mitä he eivät ollet aiemmin käyneet läpi.

Rajamäellä olisi ollut pääkopassakaan useita kokeilemisen arvoisia kehitysideoita, mutta kun nykyinen strategia toimi, syytä uuden systeemin sisäänajoon ei nähty tarpeelliseksi.

– Siinä olisi ollut useita asioita mitä olisimme vieläkin voineet viedä eteenpäin. Käytännössä aika tai pelitkään eivät loppuneet kesken, mutta ei kannattanut ajaa uusia asioita sisään, sillä saimme pelin toimimaan määrätyllä tavalla keskellä kesää.

– Periaatteessa sitä olisi voinut kehittää enemmän, oli siinä ajatuksia vaikka mitä.

Hyvin sujuneen kauden päätteeksi Rajamäki solmi KuPS:n kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen kaudesta 2015. Turkulaislähtöisen valmentajan saldo kalakukkokaupungin joukkueessa oli lopulta 11 voittoa, 11 tasapeliä ja 7 häviötä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!