Mikael Forssell muisteli loistokauttaan – 17 maalia Valioliigassa

© Kuva: Getty Images

Kestää varmasti jokunen tovi ennen kuin suomalaishyökkäjää pääsee vastaaviin tehoihin Valioliigassa kuin Mikael Forssell kaudella 2003-2004.

Forssell pelasi kaikkiaan viisi kautta Birminghamin riveissä. Maaleja syntyi kaikkiaankin mukavat 37 osumaa 119 peliin.

– Etenkin ensimmäinen vuoteni oli loistava. Debyyttini oli 2-2-tasapelissä Fulhamia vastaan syyskussa 2003, jolloin tein molemmat maalit. Viikkoa myöhemmin osuin 2-0-vierasvoitossa Leedsiä vastaan, Forssell muistelee Made In Brum -julkaisussa.

– Kauden päätteeksi olin Bluesin paras maalintekijä 17 osumalla. Meillä oli loistojoukkue mukaan lukien Dugarry, Savage, Lazaridis, Kenna ja monia muita jätkiä. Vain viimeisissä peleissä me kopsahdimme ja menetimme paikan Eurooppaan. Se oli todella sääli. Silti se oli loistava ensimmäinen kausi Blues-paidassa.

Polvivaivat varjostivat

Forssellin seuraavia kausia varjostivat polvivaivat. Suomalaiskärki on kuitenkin aina sitkeästi palannut kehiin. Silti suomalainen sanoo miettineensä kaikenlaista.

– Etenkin useamman polvivamman jälkeen sitä ei koskaan tiedä, voiko palata takaisin ja miten. Onneksi olen aina pystynyt palaamaan. Jokaisen loukkaantumisen jälkeen työskentelin aina kovasti paluuni eteen.

– Kuitenkin pitkässä loukkaantumisessa on myös positiiviset puolensa. Kyseenalaistaa itsensä ja elämäntyylinsä. Ja pitkän loukkaantumisen jälkeen on henkisesti vahva, Forssell luetteli.

Forssell pelaa nykyisin Saksan 2. Bundesliigassa Bochumin joukkueessa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.