Aston Villa nimesi viime viikon lopussa uudeksi managerikseen Tim Sherwoodin, jonka kokemus tällä tasolla on vain reilun puolen pesti Tottenhamissa viime kaudella.

Sherwood nostettiin kesken kauden 2013-2014 manageriksi teknisen johtajan paikalta Tottenhamissa, kun Andre Villas-Boasille annettiin kenkää.

Sherwoodin on katsottu olevan liian kokematon managerina johtamaan seuraa, joka uhkaa pudota. Entinen huippufutari on itse tietenkin eri mieltä asiasta.

– Mielestäni kokemus on yliarvostettua, jos olen rehellinen. Maailmassa on useita kokeneita, mutta heikkoja managereita. Toki löytyy myös kokeneita ja hyviä managereita, Sherwood kommentoi ESPN:lle.

– Minulla on tapani toimia ja se oli menestyksekäs, vaikkakin aikani Tottenhamissa [managerina] jäi lyhyeksi. Menestyin kuitenkin siinä seurassa niin kehitystehtävissä sekä edustusjoukkueen managerina.

Tottenhamissa vahvat näytöt taustatehtävistä

Sherwood oli Tottenhamissa vuodesta 2008 ensin apuvalmentajana, sitten teknisenä johtajana, jonka vastuulle kuului seuran alle 21-vuotiaiden ryhmä, ja lopulta siis myös managerina.

Aston Villa on Valioliigassa kolmanneksi viimeinen eli yksi putoajien paikoilla olevista pelaajista. Englannin cupissa joukkue sentään raivasi tiensä jo kahdeksan parhaan joukkoon viikonlopun Leicester-voittonsa myötä.