Helsingin IFK:n kanssa vuoden mittaisen sopimuksen solminut 30-vuotias Otto-Pekka Jurvainen tekee kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun Veikkausliigaan.

Viimeiset kahdeksan vuotta Ykkösen PK-35 Vantaata edustanut Jurvainen pelasi HJK:n riveissä kuusi liigaottelua vuonna 2004. Nyt takana on kolme Liigacupin ottelua, joissa hän on ollut kahdesti avauksessa ja tuli kerran vaihdosta kentälle.

– Talvipeleissä kenttä on pienempi ja pallo poukkoilee, joten on vielä vaikea vertailla eroa Veikkausliigan ja Ykkösen välillä. Eroa on, mutta se ei ole kauhean iso.

– Yleisesti voisi todeta, että pelaajien taso on kauttaaltaan parempi ja peli taktisempaa. Ykkösessäkin on kuitenkin tapahtunut huikea kehitys viimeisen viiden vuoden aikana, Jurvainen toteaa SuomiFutis-sivustolle.

HIFK:ssa ei ole juurikaan ammattilaisia, vaan pelaajat käyvät töissä tai opiskelevat. Jurvainenkin työskentelee OP-pankissa sekä opiskelee samaan aikaan Turun kauppakorkeakoulussa. Hän on toukokuuhun asti opintovapaalla, joka mahdollistaa osallistumisen myös aamuharjoituksiin.

Joukkueen pääharjoitus on illalla, ja aamuisin paikalle pääsevät pelaajat tekevät pelipaikkakohtaisia harjoitteita.

– Käyn jonkin verran aamuisin harjoittelemassa. Olen pitänyt siitä, että teemme juuri niitä asioita mitä pelissäkin.

– Uskon, että pystyn yhä kehittymään pelaajana ”Honsun” (HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara) alaisuudessa sekä todella kovatasoisten joukkuekavereiden kanssa päivittäin treenatessa. Tässä auttaa myös oma vuosien varrella kerätty kokemus ja tietotaito lajista, ensisijaisesti vasemmaksi laitapuolustajaksi kaavailtu Jurvainen sanoo.

Toukokuussa pankkiin töihin palaava Jurvainen uskoo kiivastahtisen liigapelaamisen ja täysipäiväisen työnteon yhteen sovittamisen olevan täysin mahdollista.

– Esimieheni näytti asialle vihreää valoa, joten nyt se on täysin itsestä kiinni. Miten hoidat kehosi palautumisen ja riittävän levon, on omista valinnoista riippuvainen asia. Totuin tähän jo pitkien pelimatkojen Ykkösessä, eli tiedän kyllä mitä pitää tehdä, Jurvainen vakuuttaa.

Jurvainen haluaa saada kaudella 2015 kuuden aiemman pelin lisäksi lisää Veikkausliigaotteluita vyölle.

– Pyrin saamaan mahdollisimman paljon peliaikaa ja tekemään myös tehoja, käytännössä siis antamaan maalisyöttöjä. Tavoitteena on olla kaikkien aikojen paras versio itsestäni, Jurvainen toteaa.

Matti Heikkilä