HIFK:ssa jääkiekkoa pelaava ranskalainen Yohann Auvitu oli torstaina haltioissaan, kun keskustelu kääntyi Ässät-pelin jälkeen miehen suosikkijalkapalloseuraan.

Paris Saint-Germain tiputti jännittävien vaiheiden jälkeen lontoolaisen Chelsean Mestarien liigasta. Pariisista kotoisin oleva Auvitu nautti keskiviikkoillan huippukamppailusta Helsingistä käsin.

– En pystynyt nukkumaan ennen kello yhtä yöllä. Uskomaton ottelu! Kaikki oli suurta, tarina, peli.. Olen todella onnellinen. Sain kyllä vähän intoa omaankin peliini, Auvitu hehkutti SuomiFutis-sivustolle.

HIFK voitti torstaina Ässät Liigan runkosarjan viimeisessä pelissä, joten haittaa ranskalaispakin myöhään valvominen ei tainnut tehdä.

Chelsean ja PSG:n kohtaamisen puhutuin tapaus oli ruotsalaisen Zlatan Ibrahimovicin ulosajo ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Auvitu uskoo suosikkijoukkueensa menestyvän myös ilman tähteään.

– Se oli kova tuomio. Lopulta joukkue kuitenkin voitti ilman häntä, kymmenellä miehellä yhtätoista vastaan. Muistan mieluummin sen kuin punaisen kortin. Zlatan on iso persoona ja tuo erityisosaamista kentälle. Hän oli kauden alussa kaksi kuukautta sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta joukkue pärjäsi silloinkin.

– Paras vastaukseni tulevasta on, että kaikki riippuu arvonnoista. Jos he saavat puolivälierissä vastaansa Real Madridin, Barcelonan tai Bayern Münchenin tulee siitä todella vaikeaa. Mutta Monacoa tai Leverkusenia vastaan mikä tahansa on mahdollista, ranskalainen arvioi.

Matti Heikkilä