Kasper Hämäläinen ja Paulus Arajuuri taistelevat lauantaina Puolan cupin voitosta.

Kaksikon edustama Lech Poznan kohtaa Puolan cupin taatusti kuumassa finaalissa Legia Varsovan. Ottelu pelataan Varsovassa, Puolan kansallisstadionilla. Lech Poznan matkusti Varsovaan suoraan keskiviikon ottelun jälkeen.

Legia ja Lech taistelevat myös Puolan pääsarjan Ekstraklasan voitosta. Jäljellä on vielä seitsemän ottelua. Kun pisteet runkosarjan jälkeen puolitetaan, eroa joukkueiden välillä on vain piste ennen yläloppusarjan alkua.

– Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet tuplaan. Lauantainen cup-finaali on yksi tärkeimpiä pelejä tällä kaudella, Hämäläinen sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Uusi valmentaja on puhunut koko kauden, että cup on tärkeä. Totta kai myös sarja sitä on.

Hämäläinen on joukkueensa paras maalintekijä. Hän on viimeistellyt Puolan pääsarjassa tällä kaudella jo kymmenen maalia. Katseet kohdistuvat suomalaiseen taatusti myös lauantaina.

– Oma kausi on mennyt ihan hyvin. Ylä- ja alamäkiä on aina. Joskus menee paremmin ja joskus huonommin, vähän kuin koko joukkueella.

Kymmenen osumaa on samalla Hämäläisen henkilökohtainen maaliennätys.

Samalla kun Suomessa riehaannutaan vapun viettoon, Lechin suomalaiskaksikko keskittyy kauden tärkeimpään otteluun. Todennäköisesti ilman tippaleipiä ja simaa.

– En ole kuullut, että täällä vappua juhlittaisiin, Hämäläinen naurahtaa.

Cupin finaali Lechin ja Legian välillä pelataan lauantaina Suomen aikaa klo 17.00.

Matti Heikkilä