Norjassa pelaava suomalaistoppari: ”Ei täällä Norjassakaan ihan Ruotsin tasolla olla”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Hongasta Norjan Tippeliigassa pelaavan Lilleströmin riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Lum Rexhepi pitää Veikkausliigan TV-näkyvyyttä elintärkeänä asiana.

Rexhepi, 22, seuraa edelleen tiiviisti Veikkausliigaa, vaikka oma ura jatkuukin nyt Norjassa.

– Olen seurannut KTP:tä, kun kiinnostaa miten ne ja Nosse (Nosh a Lody) pärjäävät liigassa. Myös HIFK kiinnostaa ja Klubiakin olen seurannut. IFK Mariehamnissa pelaa Wade (Walter Viitala), joten sitäkin on tullut seurailtua, Rexhepi kertoo Urheiluviikolle.

Rexhepin mielestä Norjan jalkapallokulttuuri on isoja askeleita Suomea edellä, mutta varsinainen jalkapallomaa ei kuitenkaan ole kyseessä. Hän näkee isona etuna sen, että suurin osa Tippeliigan, eli Norjan pääsarjan otteluista tulee suorana lähetyksenä tv:stä.

– Ei täällä Norjassakaan ihan Ruotsin tasolla olla, mutta on kivaa kun matsit tulevat telkkarista ja on kuitenkin meininkiä stadionilla. Myös ykkösdivaria näytetään telkkarissa! Se on itseasiassa myös aika hyvätasoista jalkapalloa, Rexhepi sanoo.

Rexhepin mielestä Suomen päässä pitäisi satsata nimenomaan otteluiden näyttämiseen suorina lähetyksinä tv:ssä.

– Se lisää sitä näkyvyyttä eteenpäin. On vaikea saada ihmisiä paikan päälle. On tehokkain keino saada laji nähdyksi, kun sitä näytetään tv:ssä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.