Tästä syystä FIFA-pomo Sepp Blatter erosi

© Kuva: Getty Images

– Se oil ainoa tapa saada painetta pois FIFA:lta ja työntekijöiltäni sekä myös sponsoreilta. Poistaa FIFA ja itseni tulilinjalta, selvitteli väistyvä puheenjohtaja Sepp Blatter sveitsiläiselle Walliser Botelle.

Kesäkuun alussa Blatter julkisti eronsa kansainvälisen jalkapallon kattojärjestön ykkösmiehen paikalta, vaikka 79-vuotias sveitsiläinen oli päiviä aiemmin valittu jatkokaudelle. FIFA:a on ravistellut laaja rikostutkinta, ja kohu pakotti lopulta myös Blatterin eroamaan. Vaikkakaan ainakaan toistaiseksi häntä ei ole syytetty mistään.

Todennäköisimmin Blatter kuitenkin astunee sivuun vasta vuoden 2016 alkuvaiheilla. Tuolloin FIFA järjestää suuremnan luokan kongressin Sveitsin Zürichissa.

Blatter sanoo haluavansa jättää FIFA:n niin, että se on ”hyvässä tilassa”.

– Olen yhä FIFA:n presidentti ja edelleen kykenevä toimimaan. FIFA ja jalkapallo ovat olleet elämäni tärkein osa 40 vuoden ajan, Blatter myönsi.

Blatter ei välttämättä uskalla matkustaa maihin, jossa yhdysvaltaiset viranomaiset saattaisivat ottaa hänet kiinni. Naisten MM-kisoja pelataan Kanadassa, joten tuskin sveitsiläistä siellä nähdään.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille