HJK:n vieraspeli Eurooppa-liigan karsinnassa FC Krasnodaria vastaan oli täynnä karmeita virheitä.

Avausjakson lopulla toiveet kasvoivat kavennusmaalilla, mutta toisella jaksolla jo avausjaksolla nähdyt uhkakuvat kävivät toteen ja venäläisisännät antoivat HJK:lle isän kädestä 5-1-lukemin.

Tuloksella Krasnodar otti jo vahvan kiinnityksen Eurooppa-liigan lohkopaikkaan ennen ensi viikolla Helsingissä pelattavaa toista osaottelua.

HJK kaksi maalia perässä jo avauskympin jälkeen

Avausjaksolta ei tapahtumia puuttunut ja HJK joutui jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kahden maalin takaa-ajoasemaan. Ensin Juhani Ojala ohjasi pallon omiin ja hetki myöhemmin verkko heilui HJK-vahti Daniel Örlundin takana rangaistuspotkusta, kun Erfan Zeneli oli repinyt vastustajan nurin.

Zeneli sai mahdollisuuden hyvittää erheensä hetki myöhemmin, mutta hän ampui vastustajan käsivirheestä tuomitun rankkarinsa tolppaan. Pallo saatiin jälkitilanteesta maaliin joukkuekaverin jalasta, mutta Zeneli oli itse koskenut palloon ensimmäisenä ja osuma hylättiin.

Toisella jaksolla taas synkkä tuokio

HJK:n toiveet hyvästä tuloksesta olivat tauolla vielä korkealla, mutta jo avausjaksolla nähdyt uhkakuvat toteutuivat kun vauhdikkaasti hyökänneet venäläiset onnistuivat vielä kolmesti.

HJK:n selkärangan katkaisi jälleen yksi rankkarivihellys, kun nuori laitapakki Roni Peiponen kaatoi vastustajan.

Tilanteesta saadaan varmasti jossittelua jälkikäteen, koska kontakti oli minimaalinen. Ehkäpä kokeneempi pelaaja olisi pelannut varovaisemmin.

Rankkariosumasta seuranneiden reilun viiden minuutin aikana isännät iskivät vielä kahdesti ja peli oli taputeltu 5-1-lukemissa.

Ottelun lopussa HJK:lla oli vielä pari paikkaa, mitkä olisivat tuoneet toivoa vielä ottelupariin, mutta ensin Jallow puski tolppaan ja Toni Kolehmainen jäi millien päähän pallon riistämisestä vastustajan maalivahdilta.

Lisää maaleja ei tullut ja tämän tuloksen myötä HJK:n unelma lohkopaikasta on erittäin epätodennäköinen.

HJK:n avaus ja vaihtopenkki: