Kroatian jalkapalloliitto tiedotti, että Ante Cacic on maajoukkueen uusi päävalmentaja. Hän on aiemmin luotsannut seuratasolla mm. Dinamo Zagrebia, maan ykkösseuraa.

Kroatia antoi Niko Kovacille tylysti kenkää, kun syyskuun kahdesta pelistä Azerbaidzania (0-0) ja Norjaa (0-2-tappio) tuli vain piste. Kroatia putosi näin EM-karsintalohkon kärkisijalta kolmanneksi.

Kovac oli tullut peräsimeen MM-karsintojen loppumetreillä syksyllä 2013 ja johdatti maan jatkokarsinnasta MM-turnaukseen. Maalla on yhä hyvät mahdollisuudet suoraan EM-kisapaikkaa, joten potkut olivat todella kova ratkaisu tässä vaiheessa karsintaa.

Kroatia kohtaa lokakuun viimeisissä karsintapeleissään Bulgarian kotonaan ja Maltan vieraissa. Kroatiaa (14 pistettä) edellä lohkossa ovat Italia (18 p) ja Norja (16 p), jotka pelaavat vielä keskinäisen ottelun.