Jürgen Klopp tuntee sympatiaa Chelsea-valmentajaa Jose Mourinhoa kohtaan, jonka horjuvan aseman saattaa ratkaista tämän päiväinen ottelu Kloppin luotsaamaa Liverpoolia vastaan.

Umpisurkeasti kauden aloittanut Chelsea on Valioliigassa vasta 15. sijalla, ja portugalilaisvalmentajan potkuilla on spekuloitu jo pidemmän aikaa. Ehdokkaita Mourinhon korvaajaksi on huhuissa etsitty muun muassa Englannin suunnilta sekä Saksasta.

Klopp uskoo Mourinhon kuitenkin vielä kykenevän kääntämään Chelsean kurssin Valioliigassa voitokkaammaksi.

– Mourinho ei ole huonompi valmentaja kuin viime vuonna. [Chelsean] pelaajat eivät ole huonompia kuin viime vuonna. Tällaista tapahtuu, saksalaiskäskyttäjä sanoi goal-sivustolle.

– Minä tunnen sympatiaa häntä kohtaan, koska olen kokenut vastaavaa ja tiedän, että kyse ei ole maailmanlopusta. Chelsea kykenee yhä pelaamaan hyvää jalkapalloa, ja se taas on meidän ongelmamme.

Seitsemän vuotta Kloppin käskytyksessä ollut Borussia Dortmund aloitti viime kautensa saksalaisen komennossa vastaavasti hyvin huonosti. Talvitauon jälkeen Dortmund teki ryhtiliikkeen ja nousi lopulta euroliigaan oikeuttavalle seitsemännelle sijalle.

– En lukenut lehtiä viime kaudella. Sen sijaan minulla oli vastuu [Dortmundin] pelaajia ja faneja kohtaan, Klopp huomautti.

– Jos ihmiset eivät ymmärtäneet joukkueen ongelmia, minua ei haitannut. Täytyy keskittyä omaan tekemiseensä, saksalainen painotti.

Kloppin Liverpool matkaa tänään Lontooseen Chelsean vieraaksi kello 14:30 Suomen aikaa pelattavassa ottelussa.