Mikä on RoPS:n ykköshyökkääjän kunto ratkaisupelien alla?

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Aleksandr Kokko on tehnyt mestaruudesta taistelevalle RoPS:lle tällä kaudella 14 maalia.

Aleksandr Kokko on kärsinyt urallaan lukuisista loukkaantumisista. Maaleja hän on silti aina tehtaillut kovaa tahtia. Nyt alla on viiden päivän täysi lepo ja edessä Veikkausliigan kaksi viimeistä kierrosta, joissa panoksena on sarjan voitto.

– Tauko teki hyvää. Saimme ajatukset hetkeksi pois futiksesta. Pelaamme niin isoista asioista, että pientä jännitystä on päällä koko ajan. Olemme täynnä energiaa ennen kahta viimeistä peliä, Kokko vakuuttaa SuomiFutis-sivustolle.

– Hävisimme viime pelin, mutta itse tekeminen näytti silti ihan hyvältä. Kaikki pelaajat ovat kondiksessa. Nyt vain odotellaan, ilomielin pelaisin jo. Itse olen täysin tikissä. Ei ole mitään valittamista kunnon kanssa, kaikki on oikein hyvin.

Kokko siirtyi RoPS-paitaan kaudeksi 2012. Seuralla oli takana historiansa vaikein kausi ja tippuminen pääsarjasta. Nousu tapahtui kuitenkin heti seuraavana syksynä ja vielä ylivoimaisen esityksen jälkeen.

Kokko oli yksi niistä pelaajista, jotka nostivat napapiiriläiset takaisin Suomi-futiksen huipulle. Kauden 2013 päätteeksi juhlittiin Suomen Cupin voittoa ja kaksi vuotta myöhemmin panoksena ovat Veikkausliigamitalit.

– Menestyminen on minusta kiinni avainpelaajien onnistumisista. Näiden tähtien pitää onnistua, eli maalivahdin, puolustuksen, keskikentän ja hyökkäyksen. Sen jälkeen tulos on hyvää, Kokko pohtii.

Simo Roiha on tuonut meille kuusi pistettä viidessätoista minuutissa. Eli totta kai onnistuminen laajalla rintamalla on myös tärkeää. Isommassa mittakaavassa tärkeää on avainpelaajien taso ja onnistumiset, hän lisää.

Tällä kaudella Kokko on saanut ihastella omiensa menestyksen lisäksi rovaniemeläisen jalkapallokansan ryntäystä peleihin. Katsojakeskiarvo nousi huimasti uuden katsomon ja joukkueen menestyksen myötä.

– Kannattajamme ovat olleet upeasti mukana upeassa syksyssämme. Pääkatsomo on ollut viimeisissä kotipeleissämme loppuunmyyty, pelaaja kiittelee.

RoPS kohtaa sunnuntaina KuPS:n. Rovaniemen Keskuskentällä pelattava ottelu alkaa klo 14.

Matti Heikkilä

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS