© Kuva: Juha Tamminen

Pikkuhuuhkajien avainpelaajalla tuskainen syksy Ruotsissa – ”Vaikea löytää sanoja”

Toista kauttaan Ruotsin Allsvenskanissa Åtvidabergs FF:n riveissä pelaava Simon Skrabb ei ole saanut montaa juhlan aihetta kuluvalla kaudella.

Åtvidabergin tippuminen Superettaniin varmistui lauantaina. Lähtö tuli karulla tavalla, sillä Falkenbergs FF kukisti ÅFF:n peräti 6-0-lukemin. Viime kaudella joukkue sijoittui 16 seuran sarjassa kahdeksanneksi.

– Joukkueessa ja koko seurassa on todella katkera tunnelma. On vaikea löytää oikeita sanoja kuvaamaan tilannetta. On raskasta, Skrabb toteaa Suomifutis-sivustolle.

20-vuotias Skrabb teki henkilökohtaisella tasolla läpimurtonsa Ruotsin pääsarjaan. Hän pelasi 26 sarjaottelua ja oli 20 kertaa avauskokoonpanossa. Maaleja hän teki kaksi ja syötti yhden.

– Henkilökohtaisesti olisin halunnut tehdä enemmän pisteitä. Sain paljon peliaikaa ja siihen olen tietysti tyytyväinen. Tunnen, että olen kehittynyt pelaajana vaikka tulokset eivät olekaan olleet hyviä.

– Kesän EM-tauon jälkeen meillä meni vähän paremmin. Saimme puolustustamme parempaan kuntoon. Pelasimme kuitenkin monta tasapeliä sen sijaan, että olisimme saaneet tärkeitä voittoja.

– Meillä oli usein heikkoja jaksoja peleissä ja yksi vartti saattoi tuhota koko ottelun. Päästimme kaksi, kolme maalia ja sitten jouduimme kirimään loppuajan.

Skrabb on pietarsaarelaisen Jaron sopimuspelaaja vuoden 2018 loppuun saakka. Hän on Ruotsissa lainalla, joka kestää 2017 vuoden loppuun. ÅFF pelaa ensi kaudella Superettania ja tippuminen saattaa olla myös Jaron kohtalo. Veikkausliiga päättyy sunnuntaina. Skrabb kieltäytyy kohteliaasti kommentoimasta mitään sopimukseensa liittyvää tässä vaiheessa.

Pikkuhuuhkajilla vahva aloitus EM-karsinnoissa

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue puolestaan on tarjonnut Skrabbin tänä syksynä ilonaiheita. Pikkuhuuhkajat on saalistanut EM-karsinnoissa neljästä pelistä yhdeksän pistettä. Skrabb on pelannut kaikissa peleissä täydet minuutit. Viime maaottelurupeamassa Suomi kärsi tappiolle Saksalle, mutta voitti Azerbaidzhanin vieraissa 1-0.

Keskikenttäpelaaja on kuulunut Suomen maajoukkueisiin 15-vuotiaasta. Tähän mennessä hän on pelannut 29 poikien- ja 12 nuorten maaottelua.

– Moni luulee, että Azerbaidzhan on heikko joukkue. Sinne matkustaminen ja vierasottelun pelaaminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppoa. Olen todella iloinen, että saimme sieltä kolme pistettä. Olemme varmasti kaikki samaa mieltä, että pelasimme huonosti joukkueena. Tuollaisten ”surkeiden voittojen” ottaminen on EM-karsinnoissa todella tärkeää, Skrabb huomauttaa.

– Saksa oli maailmanluokan vastus. Heillä on pelaajia, jotka pelaavat Bundesliigassa säännöllisesti. Jos olisimme saaneet Saksasta pisteitä, olisi se ollut todella suuri juttu. Minusta oli hienoa pelata heitä vastaan ja nähdä missä minun pitää parantaa, jotta voisin saavuttaa niin korkean tason. Se oli tärkeä kokemus.

Vuoden viimeisessä EM-karsintaottelussa Suomi kohtaa Itävallan Wienissä. Skrabbin ohjelmassa on lisäksi Allsvenskanin kaksi päätöskierrosta, joiden jälkeen on vuorossa ansaittu loma.

– Uskon, että Venäjä ja Itävalta ovat aika saman tasoisia joukkueita. Jos pääsemme sille omalle tasolle, millä pelasimme Venäjää vastaan, uskon ehdottomasti, että meillä on mahdollisuus voittaa Itävalta. Se ei ole missään nimessä mahdottomuus.

– Meillä on vahva usko itseemme ja joukkueeseemme. Kaikki on mahdollista siinä ottelussa, Skrabb päättää.