Shefki Kuqi innoissaan liigakarsinnoista – ”Jännitystä ja paineita liigaan ja Ykköseen!”

© Kuva: Juha Tamminen

PK-35 Vantaa joutui odottamaan liigakarsintojen vastustajan ratkeamista aina Veikkausliigan sunnuntaiseen päätöskierrokseen asti. Viimeisellä kierroksella ratkesi, että joukkue saa vastaansa FC KTP:n.

Vantaalaisten päävalmentaja Shefki Kuqi kertoo karsintojen odottamisen muuttuneen konkreettisemmaksi vastustajan varmistuttua.

– Oikeastaan vasta tänään oli sellainen fiilis, että kohta pelataan taas. Muutama päivä on ollut vähän odottelua, kun emme tienneet vastustajaa. Olemme tehneet koko kauden ajan kovaa töitä ja nyt on vielä huipennus edessä, Kuqi totesi perjantaina PK-35 Vantaan verkkosivuilla.

Veikkausliigan ja Ykkösen välillä on pelattu karsintoja viimeksi syksyllä 2010. Jalkapalloväki on odottanut karsintojen paluuta hartaasti, joten tälle kaudelle tehty muutos otettiin hyvillä mielin vastaan. Kuqin mielestä karsintojen paluu on hieno asia kotimaiselle jalkapallolle.

– Mielestäni nämä ovat hienoja tapahtumia. Karsinnat tuovat lisää jännitystä ja paineita sekä liigaan että Ykköseen. Se antaa useammalle joukkueelle mahdollisuuden nousu- ja putoamistaistossa, kun jaossa on toinenkin nousupaikka. Aika usein yksi joukkue on sen verran vahva, että kauden loppu pelataan ilman panoksia, mutta karsinnat lisäävät mielenkiintoa. Nyt myös toiselta sijalta on vielä mahdollisuus nousta.

– Nyt loppu meni aika jännittäväksi molemmissa päissä. Nousija, putoaja ja karsijat ratkaistiin vasta viimeisellä kierroksella, Kuqi huomautti.

Viime viikon aikana Punamustien valmentajat kävivät läpi mahdollisten karsintavastustajien pelaamista. Kuqin mukaan valmennuksella on jo hyvä kuva siitä, millaisen vastuksen FC KTP tarjoaa.

– Uskon, että kaikki tärkeimmät asiat ovat tiedossa. Tiedämme kaiken, minkä haluamme tietää. Karsintapeleissä paljon riippuu tietysti siitä, miten pääkoppa kestää. En usko heidän olevan pelillisesti hirveästi edellä. Karsinnoissa voi tapahtua mitä tahansa. Ne ovat täysin eri pelejä kuin sarjapelit.

– Kaikki on nyt omissa käsissämme. Meidän ei tarvitse enää miettiä muiden otteluita. Nyt kyse on enää kahdesta 90-minuuttisesta. Mielestäni olemme siihen valmiita. Joukkue on hyvässä iskussa ja terveystilanne on hyvä. ”Ymi” (Ymer Xhaferi) ja (Miguez) Mateo ovat pelikiellossa, mutta se avaa mahdollisuuden muille, Kuqi sanoi.

Lähde: Veikkausliiga.com


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!