Huuhkajien keskikenttäpelaaja Tim Sparv on valittu Suomen Vuoden pelaajaksi ja mies palkittiin torstaina Captain’s Ball -gaalassa.

Sparv on osoittanut hienoa johtajuutta peleissä ja pelien ulkopuolella niin maajoukkueessa kuin seurajoukkuetasolla. Hän kantoi A-maajoukkueen kapteenin nauhaa tänä vuonna viidesti – eniten joukkueessa – joista kolme viimeisintä kertaa syksyn tappiottomissa karsintaotteluissa.

Seurajoukkueessaan Midtjyllandissa hän nousi ensimmäisellä kaudellaan yhdeksi johtavista pelaajista ja oli vahvalla panoksellaan nostamassa Midtjyllandin Tanskan mestariksi sekä syksyllä Eurooppa liigan lohkovaiheeseen.

Tämän vuoden pelien myötä hän myös täydensi maajoukkueessa ainutlaatuisen suorituksen: hän on kantanut kapteeninnauhaa jokaisessa maajoukkueikäluokassa, nyt myös A-maajoukkueessa, jossa pelillinen vakaus säilyi koko vuoden ajan.

Palkinnon voitti viime vuonna Roman Eremenko.

Vuoden naispelaajana palkittiin Bayern Müncheniä seuratasolla edustava maajoukkuemaalivahti Tinja-Riikka Korpela ja vuoden U21-pelaajana RoPS:n Moshtagh Yaghoubi.