© Kuva: Juha Tamminen

Unelmamaalin Ruotsissa iskenyt suomalaislupaus vaihtaa seuraa: ”Olen tällä hetkellä Jaron pelaaja”

Ruotsin pääsarjaa päättyneellä kaudella Åtvidabergissä pelannut Simon Skrabb, 20, vaihtaa joukkuetta ensi kaudeksi.

Neljä maalia päättyneellä kaudella Allsvenskanissa pussittanut keskikenttäpelaaja kertoo SuomiFutis-sivustolle, ettei jatka ensi kaudella Åtvidabergissä. Seura ei pystynyt säilyttämään paikkaansa pääsarjatasolla, vaan ensi kaudella se pelaa maan kakkostasolla Superettanissa.

– En jatka Åtvidabergissä. Olen tällä hetkellä jo Jaron pelaaja. Agenttini etsii nyt minulle uutta seuraa ja toivottavasti minulla on uusi joukkue kuukauden sisällä – luultavasti Ruotsissa, Skrabb kertoo puhelimitse.

Åtvidabergissä Skrabb pelasi vuodesta 2014 lähtien lainasopimuksella emoseurastaan Jarosta, jonka kanssa hänellä on kauden 2018 loppuun saakka ulottuva kontrahti.

Tällä hetkellä Skrabb on siis Ykköseen tulevaksi sesongiksi Veikkausliigasta tippuneen pietarsaarelaisseuran pelaaja, mutta hän ei suinkaan aio palata kasvattajaseuraansa. Mennyt kausi toi nuorukaiselle kosolti itseluottamusta, sillä peliaikaa kertyi peräti 28 Allsvenskanin ottelussa. Avauksessa Pikkuhuuhkajien keskikenttämies oli 22 kertaa.

– Viime kaudella istuin aika paljon penkillä ja olin lupaus Åtvidabergissä. Tänä vuonna olin pelaaja joka oli paljon avauksessa ja pelasi tärkeässä roolissa. Nyt olen noussut hiukan esille Allsvenskanissa, totta kai se on askel eteenpäin.

Vaikka vastuuta kertyi päättyneellä kaudella, pelaaja ei vielä koe tehneensä lopullista läpimurtoa Ruotsissa. Ensi kaudella tavoitteena on suoriutua entisestä paremmin ja nousta vieläkin isompaan rooliin.

– Haluan tehdä ison läpimurron Allsvenskanissa ja edetä sieltä johonkin muuhun maahan ja liigaan, hän kertoo.

Ennen toukokuun puoliväliä Skrabb piti hallussaan Veikkausliigan kaikkien aikojen nuorimman maalintekijän titteliä. Hän teki toukokuussa 2011 Jarolle osuman 16 vuoden ja 113 päivän ikäisenä. Niin ikään Jarossa pelannut kongolaistaustainen Serge Atakayi rikkoi Skrabbin ennätyksen iskemällä maalin uransa kolmannessa liigaottelussa HIFK:ta vastaan. Kentälle ottelun 58. minuutilla tullut Atakayi oli 2-2-tasoitusmaalin tehdessään 16 vuotta ja 107 päivää vanha.

Skrabbin Allsvenskanin päätöskierroksella Gefleä vastaan tekemä osuma äänestettiin maanantaina vuoden maaliksi Ruotsissa. Hän jatkoi vasemmalta laidalta lähteneen keskityksen taidokkaasti kantapäällään maalin ylänurkkaan. Unelmarysän voit käydä katsomassa täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros