Suomalaisopiskelijat tekivät dokumentin tulikuumasta derbystä

Paikalliskamppailut eli derbyt ovat monessa mielessä jalkapalloilun suola. Kun saman kaupungin joukkueet mittelevät alueen herruudesta, ei tunteenpalosta ole pulaa kentällä tai katsomossa.

Suomalainen jalkapallokulttuuri on ottanut isoja askelia eteenpäin viimeisten vuosien aikana, ja esimerkiksi ”Stadin derby” on jo todellinen voimanosoitus suomalaisten jalkapallofanien intohimosta.

Suomessa ollaan kuitenkin vielä muutama askel jäljessä ruotsalaisiin nähden. Tämän kuun alussa Youtubessa julkaistu lyhytdokumentti ”Kauden tärkein ottelu – tarina Tukholman jalkapallokulttuurista” kertoo kahden tukholmalaisjoukkueen, verivihollisten Hammarby IF:n ja AIK Fotbollin, välisestä tulikuumasta kohtaamisesta viime syyskuussa.

Vaikuttavan jalkapallodokumentin tekijöiksi paljastuu kolme kovan luokan urheilufanaatikkoa. Anssi Karjalainen, Teemu Hassinen ja Tuukka Hyttinen päättivät rohkeasti suunnata suoraan altaan syvään päähän kuvaamaan dokumenttia ulkomaille. Dokumentti toimi samalla kolmikon mediaprojektina Oulun ammattikorkeakoulussa.

Nuorten miesten ajatuksia aiheesta ja dokumentin taustoista sivustollamme tapaninpäivänä.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.