Hans Backe valmis pestiinsä Huuhkajaluotsina – ”Odotan näiltä otteluilta paljon”

Huuhkajien päävalmentaja Hans Backe luotti muiden tukeen valitessaan ensimmäistä kokoonpanoaan. Suomi kohtaa Abu Dhabissa 10.1. Ruotsin ja 13.1. Islannin.

Päävalmentaja kertoi jo ennakkoon luottavansa pelaajavalinnoissa paljon muilta saatuun tietoon.

– Joukkueen valinnassa sain luonnollisesti paljon apua muilta valmentajilta sekä myös Veikkausliigavalmentajilta. Minulla ei ole vielä täyttä kuvaa esimerkiksi Veikkausliigapelaajista, joten valinnoissa tein vahvaa yhteistyötä tahojen kanssa, joilla hyvä kuva on, Backe totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

Mukana ryhmässä on muutama Huuhkajissa kokeneempi pelaaja, mutta talvimaaotteluille tyypilliseen tapaan ryhmässä on myös runsaasti tuoreempia kasvoja.

– Joukkue on sekoitus nuoria pelaajia, esimerkiksi 21-vuotiaiden maajoukkueesta, tutuista kasvoista karsintajoukkueesta sekä myös Veikkausliigassa viime kaudella onnistuneista pelaajista. Näen tietynlaisen läpileikkauksen ja tutustun pelaajiin, Backe luonnehtii.

– Tietysti on myös tärkeää, että valmennustiimi sekä muu tausta tutustuu toisiinsa paremmin harjoitusten ja pelien sekä muun leirin kautta.

Huuhkajat kohtaa Ruotsin ja Islannin – joita kumpaakin valmentaa Backen maanmies eli Erik Hamrén ja Lars Lagerbäck tulevat vastaan otteluissa.

– Vastustajat ovat mielenkiintoiset ja ruotsalaisvalmentajia on Abu Dhabissa paikalla aika monta…, Backe naurahtaa.

– Odotan näiltä otteluilta paljon.